204 účastníci na Tůr de Lužná 2014!

V sobotu 2. srpna 2014 se uskutečnil 6. ročník …

cyklovyjížďky „Tůr de Lužná“. V ranních hodinách, kdy probíhaly finální přípravy, hrozilo, že by celou akci mohly pokazit déšť a špatné počasí. Během dopoledne se však počasí umoudřilo a na všechny se usmálo sluníčko. Při zápisu prvních účastníků nic nenaznačovalo, že letos bude opravdu hojná účast. Nakonec se v Lužné, která má pouze okolo 30 stálých obyvatel, zapsalo k vyjížďce 204 cyklistů.

Trasa byla vedena střídavě po silnici i po polních a lesních cestách. Jako už po několikáté vedla přes Labuť, Nové a Staré Sedliště do Dolů. V Dolech byla na návsi u kapličky připravena zastávka s občerstvením. Účastníci pak dále vyrazili směrem na Čečkovice. Letos byl do trasy zařazen nový úsek v lese nad Skviřínem. Na další doplnění tekutin nebo menší svačinku se mohli výletníci zastavit v bistru ve Skviříně. Odtud byl naplánovaný návrat přes Bor do Lužné.

Označena byla ještě jedna trasa – ta byla připravena hlavně pro děti a méně zdatné cyklisty. Obě tyto trasy si mohl každý podle svých možností přizpůsobit zkrácením nebo přidáním nějakého toho kilometru.

Po dojezdu mohli všichni zahnat žízeň i hlad ve stánku s občerstvením a přitom probrat zážitky z trasy. Díky sponzorům i dalším štědrým dárcům byla připravena tombola s drobnostmi pro všechny účastníky.

Zápisné, jež činilo dvacet korun, bude jako každý rok věnováno do dobročinné sbírky hokejistů HC Čerti Bor pro dětské onkologické oddělení v pražském Motole. Letos se podařilo vybrat zatím nejvíce v historii celé Tůr – krásných 5000,- Kč.

Pořadatelé by chtěli poděkovat všem sponzorům, dárcům, ale také všem kamarádům a známým, kteří pomohli s přípravou a organizací celé akce.

Pozvánka na akci.

Další fotogalerie.

Pozvánka na další akci seriálu Na kole po českém západě: Fans Tour Štybar 2014.

Autor: Petr Pich #ZŠ#