Fanoušci na MS 2010 v cyklokrosu v Táboře

aneb co se dělo okolo mistrovství světa? …

Fan klub Zdeňka Štybara uspořádal poslední lednový víkend dvoudenní zájezd pro fanoušky cyklokrosu na Mistrovství světa 2010 do Tábora. Odjezd byl v sobotu ráno v 7:00 ze Stříbra a v 10:30 už byli fanoušci na trati, kterou již znali z mistrovství ČR. Trenér Zdeňka Štybara Vojta Červínek specifikoval, že by se mohl „lámat chleba“ v kopci nad dvěma umělými překážkami a že právě v tomto místě je potřeba fandit. Co se pak dělo v kopci při závodě, o tom mohou vyprávět naši reprezentanti. 

V sobotu po závodech pozval stříbrský fanklub Zdeňka Štybara fanklub z belgického Essenu do jedné táborské restaurace. Oplatil tak svým belgickým hostům pohostinnost, které se jim dostalo na MS před rokem. MS se sice konalo v Holandsku, ale belgický Essen byl od místa konání MS jen několik kilometrů. 

Každý Belgičan dostal igelitovou tašku s upomínkovými předměty, turistickými materiály o Stříbře a okolí a s dárkovým balíčkem piva od pivovaru Chodovar. Došlo i na výměnu osobních dárků. Belgický fanklub sebou přivezl obrovský dort s nápisem GO STYBY GO. K dobré zábavě hrál harmonikář s houslistou. Došlo i k nácviku pokřiků a popěvků jak v češtině, tak ve vlámštině. 

Druhý den při závodě Elite bylo zajímavé sledovat, jak Belgičanům vůbec nedělalo problém fandit Zdeňkovi Štybarovi a neměli problém ani s tím, že Čech porazil Belgičany, natolik si je Zdeněk coby člověk získal. 

Jeden z největších zážitků, o který byli televizní diváci ochuzeni, byl moment při vyhlašování kategorie mužů, kdy relativně semknutý stříbrský fanklub Zdeňka Štybara začal se skandováním, okamžitě se k němu přidali belgičtí fanklubáci roztroušení mezi diváky a vzápětí se přidali i ostatní diváci. To běhal až mráz po zádech. 

V neděli po závodech musel Zdeněk na tiskovou konferenci a antidoping a mezitím se u jeho kempru začali scházet fanoušci a trpělivě na něj čekali. Mezi fanoušky se objevila i úřadující mistryně ČR v horských kolech Tereza Huříková, která se na týden vrátila ze soustředění ve Španělsku, kde působí v novém týmu. 

Nejdříve se objevil otec Zdeňka Štybara a protože byl první na ráně, dostal hobla. Pak už se dostavil i Zdeněk v dresu mistra světa a se zlatou medailí na krku. Přivítal se se svým realizačním týmem a pak i s fanoušky, kterým poděkoval za podporu. 

Česká trikolóra, kterou si ráno namalovali fanoušci na tvář, už v podvečer byla leckde rozmázlá a fanoušci nejenže připomínali indiány, oni dokonce Zdeňkovi zatancovali indiánský vítězný tanec. Kdo byl osobně na MS, ten určitě nelituje, protože atmosféra je něco, co televize ještě neumí úplně zprostředkovat. 

Fotogalerie ze setkání českého a belgického fanklubu Zdeňka Štybara na MS 2010 v Táboře.

Fotogalerie ze setkání fanoušků se Zdeňkem Štybarem po vítězném závodě na MS 2010 v Táboře.

Fotogalerie Tábor 2010 Standy Cetla – den prvý.

Fotogalerie Tábor 2010 Standy Cetla – večírek s hvězdičkou.

Videa ze setkání fanoušků se Zdeňkem Štybarem po vítězném závodě na MS 2010 v Táboře.

A jak pokračovaly oslavy titulu v Belgii?

MS v cyklokrosu 30.+31.1.2010 v Táboře.

Jak se stát členem Fan klubu Zdeňka Štybara?

Odkaz na www stránky Zdeňka Štybara.

Autor: Ing. Josef Hrábek #ZŠ#