Holostřevská cyklovyjížďka 2014

Pořadatelé posunuli oproti předcházejícím ročníkům …

datum akce o týden, aby se termínově nekryla se slavnostmi v Boru. Cyklovyjížďku odstartovala předsedkyně osadního výboru a na značené trasy se vydalo celkem 47 účastníků, což je meziroční nárůst o 34%. Nejstarší účastník, který jel téměř celou trasu, byl ročník narození 1940, naopak nejmladšími byli dvojčata, kterým bylo necelých 11 měsíců. Otázka je, kolik zájemců odradila předpověď horkého slunečného počasí.

Vzhledem k tomu, že velká část trasy vedla lesem, bylo rekreační tempo v teplém počasí snesitelné a někteří účastníci si při cestě i zaplavali ve Výrovském rybníku. Nejdelší trasu si mohli účastníci dle svého aktuálního stavu různě zkracovat. Tekutiny účastníci mohli doplnit ve Starém Sedle, v Brodu u Stříbra a po dojezdu v Holostřevech, kde si mohli i vybrat z několika jídel na grilu či nakládaný hermelín.

Po zahnání hladu a žízně ve stínu slunečníků následovala bohatá tombola, ve které vyhrál každý účastník. Zde je na místě poděkovat sponzorům a to firmě VIPceny.eu Stříbro a městu Bor. Po tombole se už odpočívalo, povídalo a při loučení si všichni plánovali další setkání při příští cyklovyjížďce v Lužné první sobotu v srpnu.

Pozvánka na akci.

Fotogalerie z akce.

Příští akce: Tůr de Lužná 2014.

Autor: Ing. Josef Hrábek #ZŠ#