Počasí ušetřilo První šlapku 2013

Přes předpovědi přívalových dešťů …

měli pořadatelé a účastníci  cyklovýletu „První šlapka 2013″ štěstí, když je déšť ušetřil. Naopak, místy se ukazovalo i sluníčko a teplota se pohybovala mezi 17-19 stupni Celsia. První účastníci se začali zapisoval už po dvanácté, tedy hodinu před startem cyklovyjížďky. Každý účastník obdržel na památku keramickou šlapku. I když se jednalo o cyklovýlet, mezi přihlášenými byli i koloběžky.

Krátce po jedné odpoledne za doprovodu dvou motocyklů Veřejné bezpečnosti vyrazila padesátka účastníků na trať, která vedla z Boru u Tachova do Stráže, kde uhnula vlevo na polní a posléze lesní cestu, aby se přes Valchu vrátila v Borku zpět na silnici a pokračovala na Sycherák, kde bylo připraveno občerstvení.

Trasa dále pokračovala po silnici na Dubec, Třískolupy, Malé Dvorce, ve kterých zatočila doprava na Jadruž. Před i za cyklisty se objevily nádherné výhledy do okolní krajiny. Z Jadruže trasa pokračovala po lesní cestě zpočátku se štěrkovým podkladem až před Stráž, kde zahnula vlevo po silnici do Souměře a opět vpravo přes les a na křižovatce se silnicí potom následoval doleva návrat zpět do Boru.

Po dojezdu bylo v Boru vyhodnocení, losování tomboly a pak návrat domů. I když vlastní trasa byla cca 35 km, tak část účastníků přijela na kolech např. ze Stříbra, Kladrub nebo z Tachova, takže skutečně najeté kilometry byly dvojnásobné.

První šlapka 2013 zahájila seriál cyklovýletů se společným názvem „Na kole po českém západě„. Jako další se pojede „Holostřevská cyklovyjížďka„.

Fotogalerie „První šlapka 2013“.

Příští cyklovýlet Holostřevská cyklovyjížďka.

Autor: Ing. Josef Hrábek #ZŠ#