Rekreační cyklovyjížďka Fans Tour Štybar 2016

V sobotu 13.8.2016 se jel 5. ročník rekreační cyklovyjížďky …

a po dvou letech nepřízně bylo počasí pro cyklistiku ideální. Předloni totiž chvilkami pršelo a vloni teplota na slunci dosahovala až 43° C. Letos bylo sice po ránu zataženo, ale před polednem už vykukovalo sluníčko a teplota šplhala přes 20° C. Při návratu cyklistů se již téměř rozjasnilo, takže posezení na zahradní terase restaurace bylo pro všechny účastníky příjemné.

Letošní ročník měl zázemí v motorestu v Těchlovicích u Stříbra, v jedenáct hodin vyjelo 35 účastníků na tratě 60 a 47 km, v půl jedné pak na 32 a 21 km celkem 28 účastníků. O trať 12 km nebyl stejně jako vloni žádný zájem.  Celkový počet účastníků byl tedy 63.

Kluci z Cyklodraku Stříbro osobně doprovázeli zájemce na 60 km MTB trase. Na ostatní trasy vyrazili účastníci vyzbrojeni mapkou a popisem tras, které obdrželi při registraci současně s pamětní samolepkou na kolo a fotografií Zdeňka Štybara.

Trasa 47 km vedla na Otročín, Víchov, pak po silnici na Černošín k lesu, kde uhnula na cyklostezky vedoucí lesem na sever, aby následně zahnula na východ do Horních Kozolup. Odtud po silnici přes Kokašice, občerstvení v Konstantinových Lázních a přes Poloučany ke Gutštejnu, kde bylo zpestření v podobě překonání Hadovky a pak průjezd po předchozích deštích silně podmáčenou lesní cestou údolím Hadovky k silnici do Cebivi, kde byla další přestávka na občerstvení. Trasa pak pokračovala přes Rochlov, Lomničku, Kšice, Únehle, terén sv. Petra do Stříbra, kde se projelo ulicemi Dukelská, Soběslavova a Zadní, následoval průjezd zahrádkářskou kolonií a po nové cyklostezce zpět do Těchlovic.

Zkrácením 47 km trasy vznikly kratší trasy. Sjetím z Horních Kozolup rovnou do Cebivi vznikla trasa 32 km. Trasa 21 km vznikla tak, že se před Víchovem zabočilo na silnici doprava a pak přes Záchlumí a lesní cyklostezku se projelo do Kšic.

Na závěr cyklovyjížďky se losovala tombola, přičemž se dostalo na každého účastníka a pak navíc 3 hlavní ceny – stolní hokej, dárkový poukaz na wellness a voucher na víkendový pronájem auta zdarma. Největší výhrou pro všechny byl ale pohyb na čerstvém vzduchu v překrásné přírodě severozápadně od Stříbra spolu s ostatními cyklonadšenci.

Pozvánka na akci.

Příští akce: Poslední šlapka 2016.

Ceny do tomboly: 
Autoprodej Šrámek s.r.o.,
Hotel Alexander,
Vodoinstalatérství – topenářství – Vrátník,
CykloCentrum VIPceny Stříbro Mánesově ulici ,
Elektro Pubrdlová. 
Restaurace a penzion Štybar,
S O T E R – cz spol. s r.o. v Soběslavově ulici,
DUMA-JM s.r.o. dárky-květiny-zelenina, 
Papírnictví Pětrošová, 
senátor Parlamentu ČR Mgr. Miroslav Nenutil, 
poslanec Parlamentu ČR – Ing. Václav Votava, 
Bavaria – Matratzen s.r.o. Bor u Tachova, 
Anna Kučerová – spedice (zasilatelství) – telefon 602 182 658, 
zemědělská s.r.o. NOBOS Bor, 
Hornicko-historický spolek Stříbro, 
Milan Krejčí AUTO-MOTO Stříbro. 

Autor: Ing. Josef Hrábek #ZŠ#