Štybar zopakoval sobotní výsledek!

Zdeněk, stejně jako v sobotním závodě GvA, skončil ..

i v nedělním závodě série Superprestige v belgickém Ruddervoorde na třetím místě. 

Hned po startu se Zdeněk zařadil na páté místo hned za Dlaskyho. V té době jde nekompromisně dopředu mistr Světa Niels Albert a vybudovává si zhruba 5 vteřin náskoku. Zdeněk se pouští do stíhací jízdy, ale tím jakoby Alberta ještě více vyprovokoval k většímu nasazení, takže při nájezdu do druhého kola má Albert již 8 vteřin k dobru, Dlasky se v té době drží na čtvrté pozici. 

Zdeněk zjišťuje, že mu se stíháním nikdo nepomůže, že se za ním ostatní pouze vyváží a zvolňuje. V té době vyráží dopředu Sven Nys, rychle si vybuduje nepatrný náskok a začíná využívat svou výdrž z horských kol, které se oproti cyklokrosové hodině jezdí na hodiny dvě. Není proto pro něj problém jet v sobotu GvA v Namuru a v neděli Superprestige v Ruddervoorde. Při nájezdu do třetího kola ztrácí na vedoucího Alberta 8 s, kdežto Zdeněk na třetím místě 16 s. 

Albert ve třetím kole zvolňuje a Nys se mu nezadržitelně přibližuje, aby ho těsně po průjezdu do čtvrtého kola docvakl. V té době už Zdeněk jezdící se Svenem Vanthourenhoutem ztrácí 39 vteřin, ale při průjezdu do pátého kola již jen 32 vteřin, protože vedoucí dvojice poněkud zvolnila, ale pak už náskok začíná znovu narůstat. 

V šestém kole nastupuje Nys a získává 5 vteřinový náskok na Alberta a tento náskok zvětšuje pak až do cíle. Zdeněk nastupuje v posledním kole a svůj několikavteřinový náskok si na třetím místě již udržel. 

Zdeněk v Belgii ještě zůstává a ve čtvrtek jede Kermiscross Ardooie. Teprve v pátek se letecky vrací domů, kde v neděli 18. října 2009 jede od 14:00 Světový pohár v Plzni na Doubravce. V prvním svěťáku 4.10.2009 v italském Trevisu dojel druhý za úřadujícím mistrem světa Nielsem Albertem. Počasí na příští neděli slibují meteorologové polojasné, takže nic nebrání tomu jet Zdeňkovi fandit. 

Výsledky:
1. Sven Nys 59:23
2. Niels Albert +0:40
3. Zdeněk Štybar + 0:59
4. Vanthourenhout +1:05
5. Klaas Vantornout +1:12
6. Radomír Šimůnek +1:12

16. Petr Dlask +2:35
30. Martin Zlámalík +4:20

Výsledková listina Superprestige belgický Ruddervoorde 11.10.2009. 

Fotogalerie Superprestige belgický Ruddervoorde 11.10.2009. 

Video Superprestige belgický Ruddervoorde 11.10.2009. 

Zdeňkův komentář k závodu. 

Minulý závod – GvA Trofee Namur 10.10.2009. 

Odkaz na www stránky Zdeňka Štybara. 

Autor: Ing. Josef Hrábek #ZŠ#