Rekreační cyklovyjížďka Fans Tour Štybar 2018

V sobotu 18.8.2017 se jel 7. ročník rekreační cyklovyjížďky …

Fans Tour Štybar, která je součástí seriálu „Na kole po českém západě. Po loňském hrozícím dešti přišel letos další extrém a to v podobě teplot přesahujících třicítku. Pořadatelé sice vedli trasy co nejvíce ve stínu, ale i tak se leckde teploty vyšplhaly na sluníčku přes 35°C, což opět negativně ovlivnilo účast a zaregistrovalo se pouze 35 cyklistů a jeden koloběžkář.

Co bylo pozitivní, na cyklovyjížďku dorazila celá řada cyklistů, kteří u nás byli prvně – z Plzně, Chlumčan, Plané, Chodové Plané, Tachova. Z Chlumčan dokonce dorazil 69letý cyklista, který přijel na silničním kole a tak si cestu do Konstantinových Lázní upravil pouze po silnici. Nicméně cesta z Těchlovic do Konstantinek, kde se občerstvil a přijel zpět, mu trvala cca 2 hodiny!!! A pak zase odjel na kole do Chlumčan.

Na různě dlouhé trasy vyjeli cyklisté s mapkou a s fotografií Zdeňka Štybara. Cyklovyjížďka se až na jednu při pádu rozříznutou nohu obešla bez komplikací a i tu se ve spolupráci s paní hostinskou na občerstvovací stanici v restauraci v Cebivi podařilo provizorně vyřešit, takže dotyčný dojel zdárně až do cíle.

Po návratu do Těchlovic, všichni společně poseděli, občerstvili se, zhodnotili cyklovyjížďku a plánovali dvě zbývající letošní cyklovyjížďky 15.9.2018 v Tachově a 29.9.2018 v Boru.

Akce byla mediálně podpořena počítačovou firmou SoftAg STŘÍBRO s.r.o, finančně přispělo Město Stříbro. Cyklovyjížďku sponzorovali:
Elektro Pubrdlová, 
SOTER CZ s.r.o.,
zemědělská společnost Agroklas Staré Sedliště, 
Lékárna Melissa v Plzeňské ulici,  
HARVILLA – REALITY s.r.o., 
AVENA penzion a restaurace, 
Autoservis BOSCH CAR SERVICE Stříbro – Jaroslav Šroub, 
DUMA-JM s.r.o. dárky-květiny-zelenina, 
Josef Gebert, Stříbro,
Kavárna U Stáni, 
Vodoinstalatérství – topenářství – Vrátník,
SoftAg STŘÍBRO s.r.o., 
Restaurace a penzion Štybar,,
Hornicko-historický spolek Stříbro, 
Divadelní spolek DIVOCH. 

Pozvánka na akci včetně tras.

Příští cyklovyjížďka: Havran 2018.

Autor: Ing. Josef Hrábek #ZŠ#