Připraveno, hlásí cyklokrosová Plzeň

I členové FAN Klubu Zdeňka Štybara pomohli s tratí, …

tentokrát s natahováním sítí, o které fanklubáky požádal ředitel Světového poháru (SP) v Plzni Ing. Pavel Šticha poté, co viděl natažené sítě při Českém poháru v cyklokrosu v září ve Stříbře. Na přípravě trati je znát, že pořadatelé připravují už třetí ročník a práce šla všem pěkně od ruky. Momentální odměnou jim byly výborné domácí buchty, po kterých se jen zaprášilo.

Trať oproti předcházejícím dvěma ročníkům zaznamenala změny. „Přidali jsme ještě další smyčky a náročný výjezd u lomečku pojedou závodníci ještě o kousek výš“, říká Šticha a dodává: „Letos nestavíme přemostění, namísto toho jsme udělali několik ostrých zatáček a pošleme závodníky v protisměru.“

V pátek již na trati pracovala naplno i servisní skupina UCI a odpoledne už se stavěly i stánky s občerstvením. Není divu. V sobotu dopoledne se na trati úvodního závodu SP jede závod amatérů na horských kolech pod názvem „ŠKODA CROSS MTB“, po obědě proběhne inspekce trati rozhodčím UCI a v době od 14:00 do 16:00 už proběhne oficiální trénink SP. Na něm můžete vidět i mistra světa Zdeňka Štybara, který v pátek ještě trénoval v Belgii a večer se přesouval domů. Ve středu už trať vyzkoušel Radomír Šimůnek.

Minulý závod.

Světový pohár v Plzni 16.10.2011.

Kupte si čepici nebo tričko „Fanoušek Zdeňka Štybara“.

Jak se stát členem Fan klubu Zdeňka Štybara?

Internetové stránky Zdeňka Štybara.

Autor: Ing. Josef Hrábek #ZŠ#