Tým z Belgie přijel za Zdendou na kolech

Kuriózní sázka přivedla mechaniky a maséra do Stříbra až z Belgie. …

Do Stříbra přijel realizační tým Zdeňka Štybara. Nejde však o dovolenou, ale o kuriózní sázku, díky které všichni přijeli na kolech až z Belgie. „Můj masér mě provokoval, jen tak ze srandy, že jestli budu na bedně i další závod, tak že přijede na kole do Stříbra,“ smál se Zdeněk Štybar ml., který dodal, že to byl druhý závod během tří dnů. Přátelé se nejspíše domnívali, že Zdeněk již bude vysílen… Tato sázka byla uzavřena již 28. prosince a pak se již čekalo na vhodné datum. „Naši sázku sledoval i belgický tisk, datum se pak vybralo hlavně podle dovolených.

Tým vyjel v sobotu ráno a někteří naši přátelé ze Stříbra nám dnes vyjeli naproti,“ říká „Štyby“. Stříbrské cyklo-vítání tvořili manželé Hrábkovi, Jan Macák a Vít Bušek. „Jeli jsme jim naproti k Černošínu, docela to bylo v pohodě, dobré počasí,“ říká Vít Bušek.

A vznikla nová sázka. „Jestli Zdeněk vyhraje v září na stříbrské dráze, přijede náš fan klub za ním na Světový pohár v říjnu na kolech do Plzně. Povede nás osobně předseda klubu Vladimír Špiler,“ směje se Jan Macák.

Po bouřlivém uvítání před radnicí pozval všechny účastníky starosta města Miroslav Nenutil na radnici a vyzval belgický tým k zápisu do návštěvní knihy města. „Vaše návštěva svědčí o tom, že Zdeněk má dobré přátele, doufám, že se zde nevidíme naposledy,“ řekl starosta.

Závěrem Zdeněk vzkazuje Stříbrským: „Těším se na vás a doufám, že mě přijdete nejen 26. září podpořit na stříbrskou dráhu, ale také i na Světový pohár v říjnu v Plzni a na MS v lednu v Táboře.“

Další fotografie (i z dojezdu do Stříbra). 

Video. 

Dejte si levně reklamu na Český pohár ve Stříbře! 

Internetové stránky Zdeňka Štybara.

Autor: Martina Sihelská #ZŠ#