Cyklokros: Přípravy na svěťák v Plzni vrcholí!

Fan klub Zdeňka Štybara pomáhá se stavbou trati. …

Přestože Fan klub Zdeňka Štybara už svůj letošní hlavní cíl, a to maximálně se podílet na úspěšném zvládnutí prvního cyklokrosového závodu ve Stříbře (2. závod Českého poháru Toi Toi Cup), splnil, nespí na vavřínech a naplno se zapojil do stavby trati Světového poháru v Plzni, který se jede již tuto neděli 18. října 2009 na loukách okolo kostela sv. Jiří v Plzni na Doubravce.

Přes nepřízeň počasí v úterý pomáhali členové Fan klubu Zdeňka Štybara pod odborným vedením ředitele závodu Ing. Pavla Štichy a sekretáře závodu Ing. Jiřího Novotného s vytýčením trati a s jejími drobnými úpravami a ve středu s vytýčením depa pro tisk a pro závodníky. Lepila se startovní mřížka, natahovala se červená síťovina v místech, kde vede trať vedle sebe tam i zpět, dodělával se prudký výběh se schody, kterých je celkem 21 a roznášely se zábrany.

Trať závodu ve středu v 15:30 prověřil Krajský cyklokrosový přebor, kterého se zúčastnil i stříbrský veterán Tonda Lacina. Prudké schody okomentoval, že dávají kolo od kola více zabrat.

Ve čtvrtek je v plánu udělat přemostění a dodělání překážek, v pátek již jen drobné dodělávky a instalace reklamních nosičů.

V pátek odpoledne si přímo z letiště přijede před autogramiádou, která se bude konat v prostorách Obchodního centra Plzeň na Rokycanské od 17:00, zatrénovat Zdeněk Štybar. Zdeněk jede ještě ve čtvrtek v 15:30 v Belgii závod druhé kategorie Kermiscross Ardooie, kde kromě Nyse pojede celá cyklokrosová špička.

Fotogalerie stavění trati.

Světový pohár v cyklokrosu dne 18.10.2009.

Odkaz na www stránky Zdeňka Štybara.

Autor: Ing. Josef Hrábek #ZŠ#