Cyklokros: Štybar na Nový rok druhý v GvA

Po volném Silvestru se jel na Nový rok v Belgii …

další závod série GvA Trofee v Baalu na silně rozbahněné trati. Start byl poznamenán hromadným pádem, kdy Radkovi Šimůnkovi podklouzly do boku obě kola, tvrdě sebou plácl na asfalt a jezdci jedoucí za ním padali přes něj včetně Zlámalíka a Pauwellse. 

Zdeněk vystartoval dobře, na jistotu najel do terénu a pak se spolu s De Knegtem odpoutal od jezdců za nimi. De Knegt ale nestačil Zdeňkovu tempu a začal odpadávat. Naopak Zdeňka začal stíhat Sven Nijs a od třetího kola už jezdili spolu a pravidelně se střídali ve vedení. 

Za Štybarem s Nijsem se utvořila tříčlenná skupinka Albert, De Knegt a Mourey a s odstupem za nimi jezdil Aernouts. Albert se sice první dvě kola snažil, ale lepivé bláto mu očividně nevyhovovalo a od třetího kola se již pouze soustředil na to, aby dojel na třetím místě a tak ztráta skupinky pronásledovatelů kolo od kola narůstala. 

Závod se jel v bydlišti Svena Nijse jako Velká cena Svena Nijse. Proto Nijs v posledních dvou kolech hnán fanoušky dal do závodu vše, aby doma vyhrál. Přesto se mu nedařilo Zdeňkovi ujet, kupil chybu za chybou, dokonce ve výběhu i spadl a Zdeněk v té době jedoucí před blížícím se Mistrovstvím ČR už bez zbytečného rizika, byl Svenovi stále na dosah. Svenovi se nakonec podařilo Zdeňkovi nepatrně poodjet a bez spurtu zcela vyčerpaný dojel vítězně do cíle. 

Sven Nys se vítězstvím propracoval do čela průběžného pořadí série GvA, Albert je druhý a Zdeněk zůstal na třetím místě. Ve vložené bodovací soutěži sprinterů si Zdeněk upevnil vedení a má náskok před druhým Nijsem 4 body. Do konce série zbývají už jen dva závody, které se jedou ale až po MS v Táboře – 2.2.2010 v Lille a 21.2.2010 v Oostmalle. 

V kategorii do 23 let (U23) zvítězil Zdeňkův stájový kolega Tom Meeusen, který byl se Zdeňkem ve Stříbře při dojezdu jeho mechaniků z Belgie do Stříbra po prohrané sázce.Z našich dojel Petruš sedmý a Polnický patnáctý. 

Výsledky GvA Baal 1.1.2010:
1. Sven Nys in 1:02:44 
2. Zdeněk Štybar +6″ 
3. Niels Albert +46″ 
4. Gerben de Knegt +57″ 
5. Francis Mourey +1’16“ 
6. Bart Aernouts +1’32“ 
7. Erwin Vervecken +2’16“ 
8. Philipp Walsleben +2’22“ 
9. Klaas Vantornout +2’45“ 

Výsledky GvA Baal 1.1.2010. 

Videa belgický Baal 1.1.2010. 

Zdeňkův komentář. 

Průběžné pořadí GvA Trofee. 

Minulý závod. 

Jak se stát členem Fan klubu Zdeňka Štybara? 

Pojeďte povzbudit Zdeňka na mistrovství republiky v cyklokrosu za 199,- Kč !!! 

Pojeďte povzbudit naše reprezentanty na mistrovství světa v cyklokrosu! 

Internetové stránky Zdeňka Štybara. 

Autor: Ing. Josef Hrábek #ZŠ#