Cyklokros: Štybar vyhrál v generálce na MČR

K poslední generálce před boji o tituly národních mistrů …

se sešla světová cyklokrosová špička v neděli na Fidea Cyclocross v belgickém Tervurenu. Teplota kolem mínus šesti stupňů, sníh a led na trati nenabízely moc příležitostí k předjíždění. 

Zdeněk neodstartoval nejlépe a musel se do čela závodu postupně propracovávat. Na čele závodu se usadil Sven Nijs se Svenem Vanthourenhoutem a diktovali tempo až nakonec ujeli až na 15 vteřin, nicméně ve třetím kole byli sjeti a na čele utvořila nejdříve pětičlenná skupina a pak ve čtvrtém kole osmičlenná skupina se všemi favority. 

V pátém kole šel do čela opět Sven Nijs a skupina se začala ihned natahovat. Po chvíli však nasadil ostré tempo Zdeněk Štybar, prohnal se kolem soupeřů a během jednoho kola získal 22 vteřinový náskok a pak jel opět na jistotu. Do stíhání Zdeňka se pustil Albert s Tomem Meeusenem na zádech. 

Nejdříve udělal chybu Meusen, takže Albert už stíhal Zdeňka sám. Když už se ke Zdeňkovi přiblížil v osmém kole na cca 4 vteřiny, Zdeněk zabral a nechtěl se nechat dojet. Albert s přemíry snahy o jeho docvaknutí po dlouhé namáhavé stíhací jízdě začal chybovat a po jedné z chyb musel z kola a pak už se mu nepodařilo zacvaknout botu do pedálu a nemohl jet naplno. V depu sice vyměnil kolo, ale to už ho dojížděli jezdci jedoucí za ním. 

V devátém kole vyrazil vpřed Sven Nijs s Kevinem Pauwelsem, Albert jim nestačil a pokračoval dál s Meeusenem a Moureyem. Štybar si v klidu a na jistotu dojel pro vítězství následován na druhém místě Nijsem a na třetím Pauwelsem. 

Čtvrté místo bral ve spurtu s Albertem Tom Meeusen, který se v dnešním závodě ukázal ve velmi dobrém světle a je jedním z favoritů na MS v Táboře na konci ledna 2010 v kategorii U23. 

Po včerejším pátém místě přidal dnes Petr Dlask místo sedmé a v sobotu na MČR v Táboře se uvidí, zda jeho forma jde skutečně vzhůru. Na osmnáctém místě dojel Martin Zlámalík a dvaadvacátý Lubomír Petruš. V ženách dojela naše Pavla Havlíková na pátém místě se ztrátou 2:29 na vítěznou Holanďanku Daphny van den Brand. 

Výsledky Fidea Cyclocross Tervuren Belgie 3.1.2010:
1. Zdeněk Štybar 1:01:12
2. Sven Nys 
3. Kevin Pauwels 
4. Tom Meeusen 
5. Niels Albert 
6. Francis Mourey 
7. Petr Dlask 
8. Sven Vanthourenhout 
9. Enrico Franzoi 

Výsledky Fidea Cyclocross Tervuren Belgie 3.1.2010. 

Fotografie Fidea Cyclocross Tervuren Belgie 3.1.2010. 

Videa Fidea Cyclocross Tervuren Belgie 3.1.2010. 

Zdeňkův komentář. 

Minulý závod. 

Jak se stát členem Fan klubu Zdeňka Štybara? 

Pojeďte povzbudit Zdeňka na mistrovství republiky v cyklokrosu za 199,- Kč !!! 

Pojeďte povzbudit naše reprezentanty na mistrovství světa v cyklokrosu! 

Internetové stránky Zdeňka Štybara. 

Autor: Ing. Josef Hrábek #ZŠ#