Fanklubáci připravovali trať MČR 2013

Fan klub Zdeňka Štybara využil poslední slunečné teplé …

soboty v říjnu k brigádě na přípravu trati na nadcházející Mistrovství ČR v cyklokrosu. Protože v lednu, kdy se MČR pojede, může být nepříznivé počasí, rozhodli se fanklubáci začít s přípravou trati již teď.

Úpravou prošla část trati, která vede po stezce v parku, zároveň zde byly zkontrolovány a opraveny zábrany nad srázem tak, aby se tam před závodem natáhly pouze záchranné sítě.

Na vlnovci byla vysekána tráva a obnoveny rýhy pro rychlejší odtok a vsáknutí vody. V rámci úprav sjezdu do rokle byl odstraněn i další kořen a trať byla opět trochu rozšířena, aby se na toto zajímavé místo vešlo více diváků. Na asfaltu byl obnoven nástřik barvy na startovacím roštu.

S doladěním detailů trati přijel poradit i mnohonásobný cyklokrosový reprezentant a juniorský mistr světa z nizozemského Gietenu (1991) Ondra Lukeš, kterého jste pravidelně slýchávali jako spolukomentátora televizních cyklokrosových přenosů. Trať v lednu totiž musí být postavena na bláto, sníh i led tak, aby za každého počasí byla maximálně bezpečná a zároveň aby se případně co nejsnadněji odklízel sníh či led. Zároveň je potřeba přihlížet k tomu, aby televizní kamery zabraly v přímém přenosu co nejvíce trati.

A protože nejen prací živ je člověk, fanklubáci měli ke svačině již tradičně objednanou čerstvě upečenou buchtu s kávou a na další svačinu si každý opekl přímo nad ohněm klobásu.

O další brigádě dle aktuální potřeby rozhodne přípravný výbor, který se k zajištění MČR 2013 ve Stříbře schází jednou měsíčně již od února 2012 pod vedením zastupitele Zdeňka Štybara, kterého Zastupitelstvo města Stříbra pověřilo uspořádáním závodu.

Fotogalerie.

Minulá akce FANS TOUR ŠTYBAR 2012.

Jak se stát členem Fan klubu Zdeňka Štybara?

Mistrovství ČR v cyklokrosu 2013 ve Stříbře!

Kupte si reklamu na Mistrovství ČR 2013 v cyklokrosu.

Internetové stránky Zdeňka Štybara.

Autor: Ing. Josef Hrábek #ZŠ#