FANS TOUR ŠTYBAR 2012

Fan Klub Zdeňka Štybara pořádal cyklovyjížďku pro každého …

po okolí Stříbra nejen po silnici, ale i po polních a lesních cestách v sobotu 29. 9. 2012. Nezávodilo se, jelo se kvůli pohybu na čerstvém vzduchu a za poznáním okolí Stříbra. Účastníky přivítala sice zatažená obloha, ale nepršelo a nefoukal vítr. Teplota se pohybovala okolo pro pohyb příjemných 17 °C.

Sraz účastníků byl těsně po poledni v Klášterních zahradách u Restaurace a penzionu Štybar, kde byl v malém altánku zápis, při kterém každý účastník obdržel popis tras s mapkou, podepsanou fotografii dvojnásobného exmistra světa v cyklokrosu Zdeňka Štybara, číslo do tomboly losované po dojezdu a pamětní samolepku na kolo. U zápisu bylo možné zakoupit tričko nebo čepici „Fanoušek Zdeňka Štybara. Počet zapsaných se zastavil na čísle 42.

Před jednou hodinou odpoledne se účastníci shromáždili na cestě před vchodem do Klášterních zahrad, vyslechli si instrukce k trase a poté odjeli na trasy 50, 30 a 14 km, které byly až do Kšic společné. Každý účastník si tedy mohl vybrat až v průběhu jízdy, jakou trasu pojede nebo si trasu upravit podle svého.

Ve Kšicích se odkláněla trasa 14 km a za kopcem za Kšicemi na křižovatce Lomnička-Trpísty se rozdělovala trasa 30 a 50 km. Trasa 50 km vedla přes vyhlídku na Šipíně a kolem Gutštejna zpět na zmíněnou křižovatku, odkud pak trasy společně pokračovaly k železničnímu mostu přes vodní nádrž Hracholusky a zpět do Stříbra. Restaurace při trase byly otevřené, takže se účastníci mohli i v průběhu jízdy občerstvit.

Po dojezdu všech tras se losovalo 40 připravených cen. Jednalo se o cyklistické potřeby jako přilby, brýle, pumpička, láhve na pití, blikačky, čepice, ponožky, rukavice, prádlo, atd. Jako poslední byla vylosovaná hlavní cena, kterou byl dres mistra světa Zdeňka Štybara.

Fan Klub Zdeňka Štybara děkuje za pomoc s cyklovyjížďkou  Restauraci a penzionu Štybar, firmám pro cyklisty CykloCentrum Stříbro Cykloservex Stříbro a za mediální podporu počítačové a účetní firmě SoftAg STŘÍBRO s.r.o.

Fotogalerie z cyklovyjížďky 29. 9. 2012.

Video z cyklovyjížďky 29. 9. 2012.

Trasa 50 km – vede i po polních a lesních cestách. Variantní trasa železniční most -> Stříbro.

Trasa 30 km – vede i po polních a lesních cestách. Variantní trasa železniční most -> Stříbro.

Trasa 14 km – vede pouze po silnici.

Popis tras k vytištění.

Mapka k vytištění.

Jak se stát členem Fan klubu Zdeňka Štybara?

Mistrovství ČR v cyklokrosu 2013 ve Stříbře!

Kupte si reklamu na Mistrovství ČR 2013 v cyklokrosu.

Internetové stránky Zdeňka Štybara.

Autor: Ing. Josef Hrábek #ZŠ#