Fans Tour Štybar 2013

Fan Klub Zdeňka Štybara uspořádal 2. ročník cyklovýletu. …

Vloni byl cyklovýlet pořádán na konci září a i když bylo celkem příjemných 17 stupňů, tak zatažená obloha odradila některé zájemce. Letos tomu bylo podobně, ovšem pro změnu byla v sobotu 17. srpna 2013 jasná obloha a 22 stupňů ve stínu a 27 stupňů na sluníčku již v 10:00.

Ovšem ti, kteří přišli, nelitovali. Protože se nezávodilo, jel si každý podle svého a pohyb na čerstvém vzduchu za poznáním okolí Stříbra si všichni náležitě užili.

Aby si totiž krásné cyklistické trasy severně od Stříbra mohlo projet více cyklistů, ponechali pořadatelé trasy stejné jako vloni, pouze přibyla 42 km trasa zkrácením trasy 50 km. Po okolí Stříbra tedy nejen po silnici, ale i po polních a lesních cestách byly připraveny trasy v délce 50, 42, 30 a 14 km.  Jako obohacení členové Cyklodraku Stříbro navíc coby průvodci nabídli účastníkům možnost vyzkoušet si 64 km MTB trasu.

Sraz účastníků byl těsně po desáté hodině v Klášterních zahradách u Restaurace a penzionu Štybar, kde byl v malém altánku zápis, při kterém každý účastník obdržel popis tras s mapkou, podepsanou fotografii dvojnásobného exmistra světa v cyklokrosu Zdeňka Štybara, číslo do tomboly losované po dojezdu a pamětní samolepku na kolo. U zápisu bylo možné zakoupit tričko nebo čepici „Fanoušek Zdeňka Štybara“. Oproti loňským 42 účastníkům se jich letos zúčastnilo 56.

Před jedenáctou hodinou se účastníci přesunuli na cestu před vchodem do Klášterních zahrad, jde si vyslechli instrukce k trasám a poté přes nově zrekonstruované náměstí vyrazili na připravené trasy, které zpočátku byly společné, takže teprve v v průběhu jízdy se mohli rozhodnout, jakou trasu pojedou nebo si případně trasu upravit podle svého.

Ve Kšicích se odkláněla dětská trasa 14 km a 64 km MTB a za kopcem za Kšicemi na křižovatce Lomnička-Trpísty se rozdělovala trasa 30, 42 a 50 km. Trasy 42 a 50 km vedly přes vyhlídku na Šipíně a kolem Gutštejna zpět na zmíněnou křižovatku, odkud pak trasy vyjma 42 km, která v Erpužicích zahnula zpět do Stříbra, společně pokračovaly k železničnímu mostu přes vodní nádrž Hracholusky a zpět do Stříbra. Restaurace při trase byly otevřené, takže se účastníci mohli i v průběhu jízdy občerstvit.

Po dojezdu všech tras se losovala tombola ze všech zúčastněných cyklistů. V tombole byly převážně  cyklistické potřeby. Jako poslední se losovaly hlavní ceny – tričko „Fanoušek Zdeňka Štybara, originální čepice Omega Pharma-Quick Step s vlastnoručním podpisem Zdeňka Štybara a jako hlavní cena cyklistický dres.

Fan Klub Zdeňka Štybara děkuje za pomoc s cyklovyjížďkou  Restauraci a penzionu Štybar, prodejně a servisu pro cyklisty Cykloservex Stříbro, za mediální podporu počítačové a účetní firmě SoftAg STŘÍBRO s.r.o.  a Městu Stříbru za finanční podporu. A v neposlední řadě všem účastníkům.

Fotogalerie.

Jak se stát členem Fan klubu Zdeňka Štybara?

Internetové stránky Zdeňka Štybara.

Příští cyklovýlet Poslední šlapka 2013.

Autor: Ing. Josef Hrábek #ZŠ#