Fans Tour Štybar 2015

Fanoušci Zdeňka Štybara uspořádali 4. ročník cyklovýletu. …

Letošní ročník se přesunul z Klášterních zahrad na stadion TJ Baník Stříbro. Další novinkou byly postupné starty dle vzdáleností, takže na nejdelší trasy se vyjíždělo už v 11:00 a na nejkratší až ve 14:00. Důvodem bylo snížení počtu najednou vyjíždějících cyklistů na silnici a dále to, aby absolventi nejkratší trasy nečekali tři hodiny na tombolu.

Pořadatelé mají už od loňska připravené nové trasy, ale jelo se víceméně opět po starých. Vloni nové trasy zhatila silniční uzavírka a přejezd staveniště by nebyl bezpečný. Letos jsme se 14 dní před konáním dozvěděli, že restaurace v Cebivi, kde mělo být hlavní občerstvení na trasách, bude zavřená. To koneckonců poznamenalo i nejdelší „staré“ trasy, na kterých bylo právě v Cebivi občerstvení. Trasy proto kvůli občerstvení z Rochlova namísto doprava přes Mydlovary vedly doleva přes Bezemín až do Konstantinových Lázní.

Před týdnem na Tůr de Lužná bylo oblačno a teplota se pohybovala v rozmezí příjemných 25-28 stupňů. Nicméně teplota ve Stříbře ve stínu po poledni šplhala vysoko přes 30 stupňů, na slunci přes 40. To se negativně odrazilo i na účasti, když se na cyklovyjížďce sešlo pouze 28 cyklistů, tedy zatím nejslabší účast. Pořadatelé si sice ponechávali možnost přeložit kvůli počasí termín konání cyklovyjížďky až do středy odpoledne, ten den ale předpověď zněla na 28 stupňů v 11:00 a pak měla teplota klesat. K tomu došlo ve skutečnosti nakonec až po 15:30.

Pořadatelé děkují všem příchozím za účast a za pomoc s cyklovyjížďkou pak sponzorům:
CykloCentrum VIPceny Stříbro Mánesově ulici ,
Cykloservex Stříbro v Husově ulici,
Restaurace a penzion Štybar,
S O T E R – cz spol. s r.o. v Soběslavově ulici,
Elektro Pubrdlová. 
Za mediální podporu patří poděkování MKS Stříbro a SoftAg STŘÍBRO s.r.o., akci finančním příspěvkem podpořilo Město Stříbro.

Pozvánka na akci.

Pozvánka na další akci seriálu Na kole po českém západě: Poslední šlapka 2015.

Foto Vráťa Maňák:

Autor: Ing. Josef Hrábek #ZŠ#