Historicky první cyklokros ve Stříbře!

Tak a je to tady! Zítra nastane den pravdy. …

Když při oslavě dalšího cyklokrosového mistrovského titulu Zdeňka Štybara letos v lednu členové jeho Fan klubu přemýšleli o tom, že čas dospěl k tomu, aby se uspořádal vrcholný cyklokrosový závod ve Stříbře, byl hlavním problémem hlavní sponzor, který by akci finančně zaštítil. Na to reagoval starosta Města Stříbra Mgr. Nenutil, že když Fan klub závod zajistí personálně, tak že navrhne zastupitelstvu, aby Město Stříbro závod pořádalo. A tím začalo to, co zítra vyvrcholí. Cesta nebyla snadná, ale zítra budou zapomenuty všechny strasti, které cestu doprovázely.

Stříbro se zapojilo do cyklokrosového kolotoče v mimořádné sezóně, ve které se jede v říjnu v nedaleké Plzni Světový pohár a která bude gradovat Mistrovstvím světa v Táboře. Česká republika má celkem třináct závodů zapsaných v kalendáři mezinárodní cyklistické federace UCI, což je po Belgii a USA nejvíc.

Ke změnám došlo těsně před zahájením cyklokrosové sezóny i ve stáji, za kterou jezdí Zdeněk Štybar. K pojišťovně Fidea se přidala jako hlavní sponzor telekomunikační společnost Telenet, která sebou přináší k dosavadní stájové světle zelené a modré barvě barvu žlutou. Nový žluto-bílo modrý dres Zdeněk představil na včerejší projížďce s dětmi na stadionu TJ Baník Stříbro. Protože je ale úřadující mistr ČR, vlastní závod pojede v dresu se znaky mistra ČR. Nový název stáje je Telenet Fidea Cycling Team a jejím dalším českým jezdcem je nově i Karel Hník, který bude jezdit prvním rokem třiadvacítky.

A nakonec dvě otázky pro domácího závodníka Zdeňka Štybara:

1) Co od závodu očekáváš?

Očekávám celkem náročný závod vzhledem k tomu, že většina českých závodníků je ve skvělé formě. Využiji znalost trati, ale forma nebude ještě excelentní, takže to každopádně bude boj, ale rád bych vyhrál cyklokrosovou stříbrskou premiéru:).

2) Co vzkážeš divákům?

Chtěl bych vzkázat všem divákům, že se těším na skvělou atmosféru a pořádné fandění a to nejen mě, ale i dalším účastníkům.  Aby se jim závod a celá jeho organizace líbila a užili si to až do vyprázdnění všech sudů chodavarského piva :).

Pozvánka na cyklokros do Stříbra.

Autor: Ing. Josef Hrábek #ZŠ#