Holostřevská cyklovyjížďka 2015

Pořadatelé posunuli oproti předcházejícím ročníkům …

cyklovyjížďky na třetí sobotu v červenci, aby se termínově nekryla se slavnostmi v Boru, což vloni znamenalo nárůst účastníků o 34%. Nicméně v letošním roce byly i slavnosti posunuty o týden, takže si opět obě akce braly zbytečně účastníky!

Chvilku po desáté hodině se vydalo na již šestý ročník cyklovyjížďky celkem 50 cyklistů, což je dosavadní rekord a o 3 účastníky více než vloni. Nejstarší účastník, který jel téměř celou trasu, byl ročník narození 1940, naopak nejmladšími byli dvojčata, kterým byly necelé dva roky. 

Počasí i přes předpověď slunečné oblohy nebylo až tak strašné díky zvýšené oblačnosti, takže sluníčko vylezlo hlavně přes poledne, ale pofukující větřík snižoval teplotu na přijatelných 32 stupňů Celsia, nicméně v před větrem uzavřených údolích šplhala na slunci teplota na 41 stupňů.  Kdo ale už někdy v takovém horku jel rekreačně na kole, tak ví, že vyjma jízdy do kopce se takovéto teploty snáší díky ofukování při jízdě dobře, navíc byla po večerní bouřce vyšší vlhkost a velká část trasy vedla lesem, který poskytoval příjemný stín.

Večerní bouřka poznamenala i trasu cyklovyjížďky. Hned po startu pod sjezdem k potoku ležely přes cestu dva padlé stromy a na lesních cestách bylo nutné kličkovat mezi kalužemi, pokud ovšem kaluž nebyla přes celou cestu. Nejdelší trasu si mohli účastníci dle svého aktuálního stavu různě zkracovat na 30 respektive 22 km. Všechny trasy vedly pod hrází Výrovského rybníka s krásnou písčitou pláží a příjemná voda odnesla dosavadní únavu a dodala síly na poslední část trasy. Občerstvit se účastníci mohli ve Starém Sedle, v Brodu u Stříbra a po dojezdu v Holostřevech, kde každý účastník obdržel i něco perfektně grilovaného k snědku.

Po občerstvení následovalo ve stínu slunečníků losování tomboly, ve které každý účastník obdržel nějakou výhru. Tombolu sponzorovalo město Bor a  firma VIPceny.eu Stříbro. Po tombole účastníci ještě poseděli, odpočinuli si a domlouvali se na příští cyklovyjížďku v Lužné první sobotu v srpnu.

Pozvánka na akci.

Příští akce: Tůr de Lužná 2015.

Foto pořadatelé:

Autor: Ing. Josef Hrábek#ZŠ#