Holostřevská cyklovyjížďka 2017

se jela již osmým rokem v sobotu 15. července 2017 …

po celonočním dešti. Navíc i na sobotu předpověď počasí hlásila možné přeháňky, což pravděpodobně odradilo část zájemců, takže na cyklotrasy odjelo letos o 30 cyklistů méně než vloni. Dohromady 36 cyklistů vyrazilo na trasy 10, 23, 37 a 48 km, které místy neměly daleko k cyklokrosovým, tedy bláto a louže. Kdo měl blatníky, ten byl v suchu, ostatní si museli opatrněji vybírat, kudy projedou. K částečnému umytí kol v průběhu jízdy mohli účastníci využít brod přes Úhlavku u Tuněchodského mlýna nebo brod přes Výrovský potok u Havlova mlýna anebo přejet po lávkách.

Dokonce i slibované přeháňky se snad všem účastníkům vyhnuly nebo omezily na pár nepodstatných kapek. Teplota se držela převážně pod 20°C, nad vystoupila jen když na chvilku vylezlo sluníčko. Ani poněkud chladnější počasí neodradilo některé cyklisty, aby se vykoupali ve vyhřátých vodách Výrovského rybníka.

Holostřevští navíc kvůli zavřené restauraci v Brodu u Stříbra museli pozměnit trasy. Hlavní občerstvení vyjma dětské trasy se tedy přesunulo do Starého Sedla, což umožnilo nejdelší trasu protáhnout až přes přírodní park Sedmihoří s dalším občerstvením v Mezholezech. Změna trasy byla navíc na úkor silnice, takže podíl lesních a polních cest se podstatně zvýšil, což nebylo na škodu, ale po dešti nasáklý povrch podstatně zvýšil náročnost tras.

Po návratu na všechny čekalo občerstvení a na úplný závěr tombola. Protože organizátoři měli připraveno více cen než bylo účastníků, nejenže se dostalo na všechny, ale o ceny navíc proběhla soutěž, kdy se odpovídalo na otázky např. k Tour de France (kolikátá etapa se dnes jede, s jakým číslem jede rodák ze Stříbra, …) a dále se hádalo např. kolik účastníků dnes jelo cyklovyjížďku, kolik najeli dohromady kilometrů, … . Na úplný závěr pořadatelé poděkovali Městu Bor za finanční příspěvek.

Pozvánka.

Foto: pořadatelé a Vít Bušek

Autor: Ing. Josef Hrábek #ZŠ#