Předposlední závod Superprestige 2011/2012

Pavla Havlíková dojela mezi ženami třetí. …

Předposlední závod cyklokrosové série Superprestige se jel v belgickém Hoogstratenu stejně jako v sobotu na sněhu a místy na ledu. Po startu najížděli Štybar i Šimůnek do desátého místa. Startovní pole opatrně testovalo trať, čehož využil Klaas Vantornout k úniku. Po chvíli se za ním vydal riskantní jízdou Tom Meeusen, rychle ho docvakl a pak jeli spolu s cca 5″ náskokem následováni další skupinkou se všemi favority vyjma mistra světa Nielse Alberta, který byl až ve třetí skupině.

Ve druhém kole se za vedoucí skupinou úspěšně vydali Štybar s Pauwelsem. Ve třetím kole na druhém místě odbrzdil druhou skupinu Sven Nys a umožnil svému stájovému kolegovi Svenu Vanthourenhoutovi odpoutat se a ten pak dojel vedoucí skupinu. V tom momentě Sven Nys nasadil k neúspěšnému trháku z druhé skupiny a výsledkem bylo sjetí obou skupin ve čtvrtém kole, takže na čele se vytvořila devítičlenná skupina se Štybarem i Šimůnkem.

Vedoucí skupina měla v polovině závodu už náskok 20″, když zezadu začal tahat Albert a se dvěma spolujezdci se během 4 kol dotáhli do vedoucí skupiny. Tři kola před cílem šel na čelo závodu Sven Vanthourenhout, který pak pustil dopředu svého stájového kolegu Svena Nyse a v místě, kde se nedalo předjíždět, začal skupinu brzdit, čehož využil Sven Nys a nasadil k trháku.

Jakmile se dalo předjíždět, vydali se úspěšně za Nysem Tom Meeusen a Kevin Pauwels. Za Svenem Vanthourenhoutem navíc došlo k problémům, takže i on se najednou ocitl na čtvrtém místě sám. V tento rozhodující moment byli čeští jezdci na konci skupiny a nemohli tedy vůbec reagovat. V závěrečném kole Tom Meeusen na kluzké trati opět riskoval a nakonec si v klidu dojel pro druhé víkendové vítězství.

Druhé skupině, kterou do cíle přivedl na pátém místě Radomír Šimůnek, se v závěrečném kole téměř podařilo dojet Svena Vanthourenhouta. Zdeněk Štybar po nočních střevních potížích dojel v klidu sedmý, protože Bart Aernouts, který na něj v celkovém pořadí ztrácel pouhé tři body, dojel až třináctý. V ženách dojela na třetím místě naše Pavla Havlíková, Karel Hník v U23 dojel dvacátý.

Výsledky Superprestige Hoogstraten 5.2.2012:
1. Tom Meeusen in 58:59
2. Kevin Pauwels +3″
3. Sven Nys +3″
4. Sven Vanthourenhout +22″
5. Radomír Šimůnek +22″
6. Klaas Vantornout +23″
7. Zdeněk Štybar +22″
8. Julien Taramarcaz +31″
9. Dieter Vanthourenhout +31″

17. Niels Albert +2’07“

Průběžné výsledky Superprestige 2011/2012:
1. Sven Nys 91 bodů
2. Kevin Pauwels 87
3. Zdeněk Štybar 77
4. Bart Aernouts 68
5. Tom Meeusen 65
6. Klaas Vantornout 64
7. Niels Albert 57
8. Radomír Šimůnek 52
9. Bart Wellens 50

Výsledková listina muži.

Výsledková listina ženy.

Videosestřih – ženy.

Videosestřih – muži.

Videosestřih – posední kolo muži.

Průběžné výsledky Superprestige 2011/2012.

Minulý závod Zdeňka Štybara.

Jak se stát členem Fan klubu Zdeňka Štybara?

Odkaz na www stránky Zdeňka Štybara.

Autor: Ing. Josef Hrábek #ZŠ#