Stříbro se pozlatilo

v sobotu 26. září 2009 nejen slunečními paprsky, …

ale i vítězstvím Zdeňka Štybara v jeho cyklokrosové premiéře v rodném městě. O jeho heroickém výkonu bylo již napsáno mnoho a Zdeňkovy výsledky v dalších závodech jen dokazují, že Stříbro může být hrdé na svého reprezentanta ve světové elitě.

Moje dnešní zastavení patří všem těm, kteří se podíleli na organizaci sportovního podniku. Bez jejich manažerských schopností, finančních příspěvků, ale hlavně lopotné práce při přípravě, stavění i likvidace tratě by se závod neuskutečnil. Z desítek firem, organizací a lidí bych při jejich výčtu nechtěl na nikoho zapomenout, proto nevyjmenovávám. Vážení sportovní přátelé a nadšenci, děkuji vám.

Nemohu ale nejmenovat Fan klub Zdeňka Štybara a pracovníky Lesů města Stříbra. Jim patří obzvláštní poděkování.  Poděkování patří i všem divákům a návštěvníkům. Nejen za to, že jste, vážení spoluobčané, přišli, ale že jste vytvořili vynikající atmosféru a fandili všem. Oceněn byl i pořádek v celém areálu.

Svých rolí se všichni zhostili tak dobře, že Stříbru bylo nabídnuto organizování dalších podobných závodů. A to je nutno dodat, že mnohá známější místa musejí o svou pozici v cyklosvětě pořádně bojovat. Stříbro si svou pozici vybojovalo hned při premiéře a je teď na nás všech, zda toho dokážeme využít.

Autor: Mgr. Miroslav Nenutil #ZŠ#