Stříbrský hattrick Zdeňka Štybara

V sobotu 24. září 2011 se jel ve Stříbře potřetí …

závod Českého cyklokrosového poháru Toi Toi Cup a potřetí ho vyhrál Zdeněk Štybar, i když se na start postavilo 66 jezdců z pěti zemí. Před závodem byl Zdeněk trochu nesvůj z nového „materiálu“, tedy z nových cyklokrosových kol, která obdržel od své nové stáje Quick Step Cycling Team.

Po startu se tedy držel poněkud zpátky, ale dlouho to nevydržel a už ke konci prvního kola šel úřadující mistr světa do čela závodu a nasadil za teploty přes 20 stupňů vysoké tempo, což i na velmi rychlé trati okamžitě startovní pole roztrhalo, ale Zdeňka se nikdo nedokázal udržet.

Za Zdeňkem se vytvořila šestičlenná skupina, když se na Karla Hníka, Petra Dlaska, Davida Káška, Vladimíra Kyziváta a Martina Zlámalíka ze zadních startovních pozic dotáhl Zdeněk Mlynář.  Ke konci závodu se do stíhací skupiny dotáhl i Belgičan Denuwelaere, v té době už měl Zdeněk náskok téměř dvě minuty. Ze skupiny kvůli defektu vypadl David Kášek, který vloni ve Stříbře dojel třetí.

Zdeněk Štybar si v klidu s náskokem více jak minutu a půl dojel pro první místo, o druhé místo svedl neúspěšný boj Petr Dlask s Belgičanem Janem Denuwelaerem. V ženách kralovala Němka Sabrina Schweizer před Martinou Mikuláškovou a Vendulou Kuntovou. Loňská vítězka Pavla Havlíková jela závod v Belgii za svoji novou stáj Telenet Fidea.

Na závodě, který byl pro pořadatele generálkou na slíbené Mistrovství ČR v příští sezóně 2012/2013, jste mohli vidět řadu známých osobností jako např. pana profesora Pafka nebo Romana Kreuzingera, který téměř šest tisíc přítomných diváků pozdravil i přes mikrofon.

Výsledky Český pohár Toi Toi Cup 24.9.2011 Stříbro Elite:
1. Zdeněk Štybar (Quick Step) 59:17
2. Jan Denuwelaere (Belg./Style and Concept) +1’35“
3. Petr Dlask (Rubena Birell Specialized +1’35“
4. Zdeněk Mlynář (Focus Cycling) +1’35“
5. Vladimír Kyzivát (Johnson Controls) +1’35“
6. Martin Zlámalík (KDL Trans-Landbouwkrediet) +1’49“
7. Karel Hník (Telenet Fidea) +1’49“
8. Tomáš Paprstka (Remerx) +1’57“
9. Vojtěch Nipl (TJ Stadion Louny) +2’10“
10. Milan Spěšný (S&H Superior) +2’17“

Fotogalerie I.

Fotogalerie II.

Fotogalerie III.

Fotogalerie IV.

Videa.

TV záznam ČT4 Sport.

Zdeňkův komentář.

Minulý závod.

Jak se stát členem Fan klubu Zdeňka Štybara?

Internetové stránky Zdeňka Štybara.

Autor: Ing. Josef Hrábek #ZŠ#