Stříbrští opanovali První šlapku 2016

Ideální předpověď počasí pro cykloturistiku, …

tedy skoro jasno a 18 stupňů se vyplnila, i když v některých úsecích tachometr ukazoval přes 30 stupňů. Na startu se sešlo celkem 78 účastníků, přičemž největší zastoupení mělo Stříbro, ze kterého přijelo 28 cyklistů, následoval Bor se 17 cyklisty, Tachovsko se 14 cyklisty. Další přijeli z Holostřev, Lužné, z Plánska, Mariánských Lázní, Plzně či Příbrami.

Brzy po dvanácté se začali sjíždět vzdálenější účastníci, kteří přijeli rovnou na kole, aby si před vlastní cyklovyjížďkou ještě odpočinuli a občerstvili se. Při registraci obdržel každý účastník mapku s popisem trati, památeční keramickou šlapku a poukázku na občerstvení na Sycheráku, kam se jelo po silnici do Stráže a lesem přes Valchu, Pokud si někdo netroufl přejet přes Valchu, mohl pokračovat po silnici rovnou na Sycherák. Po občerstvení se pak jelo přes Dubec, Jadruž a Souměř zpět do Boru. Až na jedno píchnutí nebyl hlášený žádný problém.

Po návratu do Boru následovalo posezení s občerstvením na grilu u restaurace „Pod kinem“ a losování tomboly ze všech registrovaných účastníků.

Následující cykloakce: Holostřevská cyklovyjížďka.

Foto Vít Bušek + pořadatelé:

Autor: Luboš Totzauer #ZŠ#