Štybar diskvalifikován z 1. na 4. místo

Zdeněk sice projel cílem jako první …

ve 4. závodu série bpost bank Trofee (dříve GvA) v belgickém Essenu, protože ale v cílovém spurtu zavinil pád Jana Denuwelaereho, jury ho přeřadila na konec vedoucí skupiny. V Essenu vytrvale pršelo a celá trať byla blátivá. To stejně jako v zablácené Plzni vyhovovalo Robu Peetersovi, byť v Plzni byl nakonec diskvalifikován a pak zejména Janu Denuwelaerovi, který získával projížděním dlouhých blátivých úseků, které ostatní cyklokrosaři běhali.

I když cyklokrosová sezóna má za sebou již tři měsíce, přesto Zdeněk nastoupil ke svému prvnímu cyklokrosovému závodu na start v první řadě na základě rankingu, který se počítá ze všech závodů za rok zpátky. Zdeněk si od startu hlídal čelo závodu, ale nic nevymýšlel, protože nebylo jasné, jak na tom ve srovnání s ostatními je.

Do cílové rovinky vjížděl Zdeněk jako první následován Janem Denuwelaerem, který se snažil Zdeňka na asfaltu předjet zleva. Zdeněk mu ale „zavřel“ cestu a Belgičan skončil na zemi. I tak stihl do cíle ještě doklouzat před spurtujícími Robem Peetersem a Nielsem Albertem. Po poradě rozhodčí přeřadili Zdeňka na 4. pozici. Zdeněk na Twitteru uznává, že to byla jeho chyba, akceptuje čtvrté místo a omlouvá se. Uznává, že Jan Denuwelaere byl velmi silný a zasloužil si vyhrát.

Na 13. místě byl klasifikován Martin Zlámalík. Mezi ženami dojela Kateřina Nash šestá a Pavla Havlíková jedenáctá. Zdeněk odjíždí na Vánoce domů do Stříbra a pak se 26. prosince postaví na start Světového poháru v Zolderu. Budou následovat závody 28.12.2012 Loenhout, 29.12. Bredene, 30.12. Diegem, 1.1.2013 Baal a 12. ledna 2013 Mistrovství ČR ve Stříbře.

Výsledky muži bpost bank Trofee Essen Belgie 22.12.2012:
1. Jan Denuwelaere 1:00:05 
2. Rob Peeters +0″
3. Niels Albert +1″ 
4. Zdeněk Štybar +1″
5. Sven Nys +32″ 

13. Martin Zlámalík +59″

Výsledky bpost bank Trofee Essen Belgie 22.12.2012.

Výsledky na stránkách UCI.

Videozáznam posledního kola.

Zdeňkův komentář.

Minulý závod.

Jak se stát členem Fan klubu Zdeňka Štybara?

Mistrovství ČR ve Stříbře 12. 1. 2013.

Kupte si reklamu na Mistrovství ČR 2013.

Internetové stránky Zdeňka Štybara.

Autor: Ing. Josef Hrábek #ZŠ#