Štybar na 69. Tour de Pologne 2012

Zdeněk vyhrál třetí etapu Kedzierzyn – Cieszyn (Těšín). …

Od úterý 10. do pondělí 16. července 2012 se jel cyklistický sedmietapový závod Kolem Polska. Vedle Zdeňka jel i další český profi jezdec Roman Kreuziger, který ale poslední etapu nedokončil, když před ní byl klasifikován na 73. místě se ztrátou na vedoucího závodníka +20’50“. Nicméně dva týdny před olympijským závodem to pro něj byla hlavně tréninková záležitost.

V první etapě se Zdeněk nejenže udržel v první skupině, ale přímo famózně rozjel spurt svému stájovému kolegovi Michalovi Kwiatkowskému, který dojel na druhém místě. Ve druhé etapě se bohužel připletl do hromadného pádu a nabral téměř dvouminutovou ztrátu.

Ve třetí etapě, která vedla i přes české území (Český Těšín), si ale Zdeněk spravil chuť a do cíle kousek za českými hranicemi dojel jako první. Je to jeho druhé etapové vítězství v profi pelotonu. První zaznamenal v 4 Jours de Dunkerque, kde vyhrál čtvrtou královskou etapu z Gravelines do Casselu dlouhou 183 km. Je to ale jeho první vítězství v kategorii UCI WorldTour.

V dalších etapách jel celý Zdeňkův tým na Michała Kwiatkowského, kterého ve čtvrté etapě dotáhl do žlutého trikotu. Zdeněk ve čtvrté a páté etapě dojel s nulovou ztrátou a až v sobotní šesté etapě přijel se ztrátou, když splnil svoje týmové povinnosti až k poslednímu stoupání. Jeho týmový kolega Kwiatkowski ale o žlutý trikot přišel a před poslední etapou ztrácel 5″.

V poslední etapě se dostal Zdeněk do úniku, který vypadal velmi nadějně, ale těsně před cílem vedoucí skupina počkala na peloton a na celkovém pořadí se tak nic neměnilo.

Výsledky 69. Tour de Pologne 2012:
1. Moreno MOSER LIQ 30:15:49
2. Michał KWIATKOWSKI OPQ +5″
3. Sergio Luis HENAO MONTOYA SKY +16″

33. Zdeněk ŠTYBAR OPQ +5’06“
DNF. Roman KREUZIGER AST

Výsledky na stránkách závodu.

Výsledky na stránkách UCI.

Videa.

Videa na stránkách závodu.

Zdeňkův komentář.

Stránky závodu.

Minulý závod.

Mistrovství ČR v cyklokrosu 2013 ve Stříbře!

Kupte si reklamu na Mistrovství ČR 2013 v cyklokrosu.

Jak se stát členem Fan klubu Zdeňka Štybara?

Internetové stránky Zdeňka Štybara.

Autor: Ing. Josef Hrábek #ZŠ#