Štybar na WorldTour Ronde van Vlaanderen

V neděli 6.4.2014 jel Zdeněk další …

260 km dlouhou belgickou silniční klasiku zařazenou do World Tour „Ronde van Vlaanderen/Tour of Flanders“. Zdeňkův tým jel na čele závodu, čímž minimalizoval riziko, že se někdo z nich ocitne v pádu. A pády na úzkých silničkách měly opět vliv na trhání pelotonu na skupiny.

Zhruba 30 km před cílem odjel Zdeňkův týmový kolega Stijn Vandenbergh ve dvojici s Gregem van Avermaetem a pomalu začali nabírat na stíhací skupinu vteřinku po vteřince, aktivita Zdeňkova týmu se tak omezila na hlídání nástupů, které by mohli vést k dojetí vedoucí dvojice. Když však v kopci na Kwaremont zhruba 17 km před cílem nastoupili Fabian Cancellara se Sepem Vanmarckem, neměl nikdo sílu s nimi odjet.

Když bylo jasné, že stíhací skupina není schopna čtyři uprchlíky, kteří se posléze sjeli, dostihnout a Zdeňkovu týmu bylo jasné, že Stijn Vandenbergh není spurter, pokusili se postupně Niki Terpstra a po něm i Tom Boonen stíhat vedoucí čtveřici, když zezadu ještě 10 km před cílem Zdeněk hlídal nástupy dalších jezdců na čele stíhací skupiny. Vedoucí čtveřici se i přes její taktizování v závěru ale jednotlivcům dojet nepodařilo.

Výsledky UCI WorldTour Ronde van Vlaanderen/Tour of Flanders 6.4.2014:
1. Fabian Cancellara 6:15:18
2. Greg VAN Avermaet +0″
3. Sep Vanmarcke +0″
4. Stijn Vandenbergh +0″
5. Alexander Kristoff +8″
6. Niki Terpstra +18″
7. Tom BOONEN +35″
8. Geraint Thomas +37″
9. Björn Leukemans +41″

18. Zdeněk Štybar +1’25“
31. Jan Bárta +1’43“

Stránky závodu.

Výsledky na stránkách UCI.

Zdeňkův komentář.

Video.

Minulý závod.

Jak se stát členem Fan klubu Zdeňka Štybara?

Autor: Ing. Josef Hrábek #ZŠ#