Štybar po pádu v posledním kole třetí

Radomír Šimůnek po problému se zaseklým řetězem čtvrtý. …

Belgická stáj Telenet Fidea uspořádala na sv. Martina závod druhé kategorie Jaarmarktcross v Nielu, který díky belgickému státnímu svátku a díky účasti předních světových cyklokrosařů navštívilo ohromné množství fanoušků. Vloni byl závod v Nielu součástí série závodů GvA Trofee.

Kromě tradiční trojice Albert, Nys a Štybar byl na čele závodu vidět i Radomír Šimůnek, který ztratil kontakt až po zaseklém řetězu. Únik Alberta se podařilo perfektní spoluprací dvojice Štybar a Nys zlikvidovat. Na obou závodnících bylo vidět, že jim společný trénink minulý týden na Mallorce prospěl. Nys bez problémů vyjížděl na rozdíl od Alberta i nejtěžší výjezd. Albert ho ale při jednom výjezdu natlačil do plůtku, takže Nys musel slézt z kola a Albert získal nepatrný náskok.

Diváci na Alberta za jeho nesportovní chování bučeli, ale ani to ho neodradilo od nevhodného gesta vůči nim a v posledním kole, kdy v těžkém výjezdu šel Nys před Alberta, Albert se opět nebezpečně přiblížil k Nysovi, hrozila kolize a Nys raději vyndal nohu z pedálu a šlápl si na zem.

Jako rozhodující se pro Zdeňka Štybara ukázalo poslední kolo, do něhož najížděla ještě trojice Albert, Nys a Štybar společně. Na jeho začátku Zdeňkovi podklouzlo kolo, Zdeněk spadl a musel do depa měnit kolo, čímž ztratil na své soupeře několik sekund. Aby toho nebylo málo, tak ještě na silnici v cílové rovince píchnul. Naštěstí vedoucí trio mělo v té době náskok okolo 50 vteřin, takže si Zdeněk třetí místo udržel.

Cílová rovinka v Nielu byla z kopce, takže když v závěrečném spurtu porazil zaslouženě Nys Alberta, tak oba cílem přímo proletěli. Totéž se opakovalo ve spurtu o čtvrté místo, ve kterém Radek Šimůnek porazil Barta Aernoutse.

Výsledky Jaarmarktcross Niel Belgie 11.11.2009:
1. Sven Nys 1:00:17
2. Niels Albert +0″
3. Zdeněk Štybar +39″ 
4. Radomir Simunek +48″ 
5. Bart Aernouts +48″
6. Enrico Franzoi +58″ 
7. Tom Meeusen +1’32“ 
8. Gerben de Knegt +1’32“
9. Philipp Walsleben +1’32“

17. Petr Dlask
32. Jiří Polnický
35. Lukáš Klouček

Zdeňkův komentář k závodu.

Videa Jaarmarktcross Niel Belgie 11.11.2009.

Výsledková listina Jaarmarktcross Niel Belgie 11.11.2009.

Minulý závod.

Odkaz na www stránky Zdeňka Štybara.

Autor: Ing. Josef Hrábek #ZŠ#