Štybar poprvé v sezóně nedosáhl na bednu

Pavla Havlíková zvítězila! …

Za teplého a slunečného počasí se jel na suchém povrchu náročný závod série Gva Troffe v neděli 25.10.2009 belgickém Oudenaarde pod názvem Koppenbergcross. Kdo čekal, že se tak těžký závod rozhodne už v jeho průběhu, ten se velice mýlil.

Dvě kola před cílem stále jela na čele sedmičlenná skupina, když jako sedmý se do skupiny opět dotáhl mistr světa Niels Albert. Albert měl na začátku závodu velkou smůlu, když se mu řidítka zamotaly do reklamy. Sjet si pak čelo závodu ho přece jenom stálo dost sil. Těsně před sjetím vedoucí sedmičlenné skupiny se pokoušel nastoupit Sven Nys, který Koppenbergcross vyhrál už šest krát, s jasným úmyslem – pokusit se, aby vedoucí čtyřčlennou skupinu zbylí tři jezdci včetně Alberta nedocvakli.

Albert si po dojetí skupinky chvilku odpočinul a pak se opět na pevném podkladu, obdobně jako na asfaltu v Plzni,  snažil o trhák. Albert v létě jezdil úspěšně silnici, a proto na pevných podkladech útočí. Zdeněk se na něj ihned pověsil následován Nysem. Albert polevuje v tempu, iniciativu přebírá Zdeněk, skupina se začíná natahovat, pouze první čtyři jezdci jedou kolo na kole. Do posledního kola ale už zase najíždí všichni pohromadě.

Na čelo se propracovává Francouz Mourey, nicméně v posledním prudkém kopci zaútočil Nys, následován Vantornoutem, Zdeněk na třetí pozici poněkud ztratil a nakonec přes něj šel Albert, který pak předjíždí i Vantornouta, ale na vedoucího Nyse už nemá sílu. Přes Zdeňka šel nakonec  jeho týmový kolega Pauwels, aby s Vantornoutem spurtoval o třetí místo. Zdeněk, který celý závod hýřil aktivitou na čele závodu, dojel na pátém místě.

Z našich dále dojel Šimůnek šestnáctý a Lukáš Klouček po nemoci třicátý. Zdeněk klesl v průběžném pořadí na čtvrté místo, Šimůnek na místo desáté. V ženách zvítězila Pavla Havlíková, v U23 Lubomír Petruš dojel osmý a v juniorech Matěj Lasák pátý.

Výsledky GvA Trofee Oudenaarde 25.10.2009: 
1. Sven Nys 1:02:08
2. Niels Albert +4″
3. Klaas Vantornout +7″
4. Kevin Pauwels +7″
5. Zdeněk Štybar +14″

16. Radomír Šimůnek +1:53″
30. Lukáš Klouček +5:31″ 

Výsledky GvA v belgickém Oudenaarde 25.10.2009. 

Průběžné pořadí GvA Trofee. 

Videa z GvA v belgickém Oudenaarde 25.10.2009. 

Zdeňkův komentář k Oudenaarde 25.10.2009. 

Minulý závod SP v Plzni 18.10.2009. 

Internetové stránky Zdeňka Štybara. 

Fotografie Pavly Havlíkové – Podbořany, Plzeň, Stříbro:

Autor: Ing. Josef Hrábek #ZŠ#