Štybar premiérově na silničním MS 2012

Mistrovský závod byl slavnostně odstartován v 10:45 

a po zahřívacích kilometrech se od samého začátku začaly objevovat pokusy o únik.  Teprve první stoupání na čtrnáctém kilometru ale peloton roztrhalo  a na čele poodjela dvojice závodníků s cca 20″ náskokem, který ale neměl dlouhého trvání a peloton se na rovině sjel.

 Se silnicí se potkalo po drobné kolizi kolem dvacátého kilometru i rameno jednoho ze  Španělů. Poté se pokusil vyprovokovat únik náš Stanislav Kozubek, ale nikdo se k němu nepřidal.  I druhé stoupání na 33. kilometru přineslo únik další dvojice, za kterou jela další skupina a za ní teprve peloton. Vedoucí dvojice se po několika kilometrech nechala sjet. Náskok vedoucí jedenáctičlenné skupiny vzrostl až na 1´30″ a pak se zdvojnásobil, když si peloton udělal čůrací přestávku a i poté stoupal až přes 5 minut a pak začal klesat. Po první stovce kilometrů, tedy při nájezdu na 16,5 km okruh, který peloton absolvoval celkem 10x, už byl náskok pouze 2,5 minuty.

Celkové pořadí nakonec ovlivnily hromadné pády, kdy „ploty“ z obou stran ani neumožnily spadlé cyklisty objet. Doplatil na ně zejména Roman Kreuziger, který nakonec nedojel. I Zdeněk Štybar, kterého bylo vidět neustále v popředí pelotonu, se do hromadného pádu přimotal a ztratil kontak s nejlepšími. I nejlepší z našich Jan Bárta si na pády stěžoval.

Výsledky jednotlivců v silniční cyklistice na MS  Limburg Nizozemí 23.9.2012:
1. Philippe GILBERT BEL 6:10:41
2. Edvald  BOASSON HAGEN NOR +4″
3. Alejandro VALVERDE BELMONTE ESP +5″

59. Jan Bárta +2‘21″
104. František Raboň  +8‘55″
107. Milan Kadlec +8‘55″
113. Leopold König +8‘55″
116. Zdeněk Štybar +8‘55″
DNF Roman Kreuziger 
DNF Stanislav Kozubek

Stránky závodu.

Výsledky na stránkách UCI.

Minulý závod.

Mistrovství ČR v cyklokrosu 2013 ve Stříbře!

Kupte si reklamu na Mistrovství ČR 2013 v cyklokrosu.

Jak se stát členem Fan klubu Zdeňka Štybara?

Internetové stránky Zdeňka Štybara.

Autor: Ing. Josef Hrábek #ZŠ#