Štybar přivezl do Stříbra další zlato

z MS v cyklokrosu v kategorii Elite. Na stříbrském náměstí …

připravil v úterý 22. března 2011 od 17:00 Fan klub jeho přivítání. Zdeněk se předtím zúčastnil tiskové konference pro přítomné novináře v obřadní síni stříbrské historické radnice a pak ho přijal starosta města Dr. Bohuslav Červený.

Spolu se starostou také Zdeněk přišel na náměstí, kde ho čekali jeho fanoušci a příznivci. Na úvod starosta přivítal Zdeňka v jeho rodném městě a Zdeněk pozdravil přítomné. Osvědčená moderátorská dvojice předseda Fan klubu Zdeňka Štybara Ing. Vladimír Špiler a tajemník MěÚ ve Stříbře Mgr. Radek Strankmüller si se Zdeňkem postupně připomněla celou jeho nedávno skončenou cyklokrosovou sezónu.

Vše začalo ve Stříbře v podvečer stříbrského úvodního závodu cyklokrosové sezóny v pátek 24. září 2010 jízdou Zdeňka Štybara s dětmi, kterou Zdeněk navrhl zavést jako tradici. Následoval famózní vstup do sezóny, kdy Zdeněk vyhrál 7 z úvodních osmi závodů. Pak přišly zdravotní problémy, zdravotní přestávka a Zdeňkův návrat směřující k jednomu, k vítězství na MS 2011 v německém St. Wendelu.

Následovala autogramiáda, při které přítomní se Zdeňkem prohodili i pár slov. Po autogramiádě ještě nějakou dobu pokračovaly rozhovory v přízemí stříbrské radnice. Mezi přítomnými jak na náměstí, tak na radnici bylo možné zahlédnou i cyklokrosaře Petra Dlaska, čerstvého bronzového medailistu MS 2011 v kategorii U23 Karla Hníka, Vojtu Červínka nebo i cyklistu Romana Kreuzigra.

Navečer se Zdeněk přesunul do Sytna, kde ve společenské místnosti spolu s Fanklubem zhodnotil sezónu. Došlo i na předání dárků, kdy Zdeněk každému členu fanklubu věnoval přívěšek na klíče – dres mistra světa s nápisem Zdeněk Štybar. Fanklubáci předali Zdeňkovi na památku trubku a řehtačku, kterými ho na závodech ženou vpřed.

Zdeněk si vloni pochvaloval obří hamburger, který během sezóny nemůže kvůli životosprávě. A aby mu ho Petr Dlask s Karlem Hníkem nezáviděli, dostali hamburger i oni. A aby to nebylo málo, dostali oba i sladké dresy stáje Fidea a Zdeněk sladký dres mistra světa.

Zdeněk pak ještě poděkoval trenérovi Vojtovi Červínkovi a obdaroval ho kolem, na kterém získal nejvíc vítězství v sezóně. Vojta měl z kola takovou radost, že si půjčil housle a zahrál si s přítomnými hudebníky. A na samotný závěr nemohl samozřejmě chybět indiánský vítězný tanec.

Fotogalerie – tisková konference. 

Fotogalerie – přivítání Zdeňka na stříbrském náměstí. 

Fotogalerie – Zdeněk s Fan klubem v Sytně. 

Video – přivítání Zdeňka na stříbrském náměstí. 

Video – Zdeněk s Fan klubem v Sytně. 

Minulý závod. 

Jak se stát členem Fan klubu Zdeňka Štybara? 

Internetové stránky Zdeňka Štybara.

Autor: Ing. Josef Hrábek #ZŠ#