Štybar v GvA na Nový rok na novém kole

v novém dresu stáje s novým názvem Omega Pharma-Quick Step. …

A změn bylo ve startovním poli podstatně více. I tým Radomíra Šimůnka jel na nových kolech Colnago, tedy i Niels Albert. Zdeněk jel na Nový rok prvně bez tréninku na novém kole Specialized. Zdeňka na něm můžete vidět už v neděli při domácím Mistrovství ČR v Uničově. Firma mu kolo udělala v růžovém retro stylu a Zdeněk na něm před diváky a novináře přijel i v apartním růžovém kloboučku, který měli i jeho mechanici v depu.

Šestý závod série GvA Trofee se jel v belgickém Baalu pod názvem GP Sven Nys, který je zde doma. Počasí připravilo cyklokrosařům těžkou trať s velice hustým lepivým blátem. Zdeněk hned po startu vyrazil vpřed, jakoby chtěl nové kolo hned otestovat v maximální zátěži. Sven Nys nemohl doma ponechat nic náhodě a tak odjel se Zdeňkem, zezadu se na ně pak dotáhl Klaas Vantornout, když jeho stájový kolega Kevin Pauwels se zase propracovával dopředu ze zadních pozic.

Zdeněk se ale ve vedoucí skupině díky chybám už v prvním kole nedokázal udržet a ve druhém kole začal ztrácet i Klaas Vantornout a Sven Nys si pak dojel nikým neohrožován pro domácí vítězství. Nejdříve Zdeňka a pak i Klaase dostihla stíhací skupina ve složení Albert, Pauwels, Wellens a Peeters, ze které ale začal odpadávat Peeters a Štybar. Zdeněk se postupně propadl až na osmé místo.

Tři kola před cílem začal diktovat tempo ve stíhací skupině Kevin Pauwels, což skupinu začalo trhat, až nakonec i díky Wellensově defektu jela společně pouze dvojice stájových kolegů Pauwels a Vantornout, který ale začal ztrácet v předposledním kole. Vše se zdálo být rozhodnuté, ale konečné pořadí v posledním kole ovlivnil problém s kolenem Klaase Vantornouta, což Barta Wellense posunulo na třetí příčku a Zdeněk Štybar se zlepšeným výkonem v závěru závodu propracoval na čtvrté místo. Mezi ženami dojela Pavla Havlíková na osmém místě.

Výsledky muži GvA Trofee Baal 1.1.2012:
1. Sven Nys 1:00:12 
2. Kevin Pauwels +46″ 
3. Bart Wellens +1’10“ 
4. Zdeněk Štybar +1’30“ 
5. Rob Peeters +1’40“ 
6. Niels Albert +1’46“ 
7. Dieter Vanthourenhout +1’50“ 
8. Bart Aernouts +2’16“ 
9. Klaas Vantornout +2’39“ 

11. Martin Zlámalík +2’49“ 
Radomír Šimůnek nedojel 

Průběžné výsledky GvA Trofee 2011/2012:
1. Kevin Pauwels 135 bodů 
2. Zdeněk Štybar 119 
3. Sven Nys 107 
4. Niels Albert 98 
5. Bart Wellens 85 

11. Martin Zlámalík 28
20. Radomír Šimůnek 20

Zdeňkův komentář.

Výsledky GvA Trofee Baal 1.1.2012.

Zdeněk Štybar v novém dresu na novém kole.

Videozáznam – sestřih závodu.

Videozáznam – poslední kolo.

Průběžné pořadí GvA Trofee 2011/2012.

Pojeďte na mistrovství ČR 2012 v cyklokrosu do Uničova.

Pojeďte na MS 2012 v cyklokrosu do belgického Koksijde.

Minulý závod.

Jak se stát členem Fan klubu Zdeňka Štybara?

Internetové stránky Zdeňka Štybara.

Autor: Ing. Josef Hrábek #ZŠ#