Štybar v GvA o setiny druhý

O vítězi rozhodovala až cílová fotografie. …

Na rychlé písčité trati v belgickém Lille se jel předposlední závod série GvA. Zdeněk neodstartoval nejlépe, ale do terénu najížděl na šestém místě a rychle se propracoval na druhé místo za Nyse. Vepředu se hned v prvním kole utrhla pětice ve složení Štybar, Nys, Pauwels, Meeusen a Albert.

Ve druhém kole se tempo poněkud zvolnilo, takže zezadu se dotáhl do vedoucí skupiny Bart Wellens. V bodovaném cíli druhého kola byl první Štybar před Pauwelsem a Nysem. Poté začal ztrácet Tom Meeusen, který nakonec z vedoucí skupiny odpadl.

Pětice ve složení Štybar, Nys, Pauwels, Albert a Wellens pak pohromadě víceméně jezdila zbytek závodu. Zdeněk odtáhl na špici celé poslední kolo a do cílové rovinky najížděl následován Nysem. Nezbylo mu tedy nic jiného než celou cílovou rovinku spurtovat, aby se před něj Nys nedostal.

Ve spurtu se Zdeněk soustředil na Nyse, kterého měl v háku a v momentě, kdy Nys povolil, si Zdeněk nevšiml, že se kolem Nyse dopředu řítí Kevin Pawels a polevil také. Když Kevina zaregistroval, snažil se znovu přidat, ale cílová fotografie ukázala, že Kevin byl v cíli o několik centimetrů dříve.

Divácky byl celý závod přitažlivý nejen až do posledních centimetrů, ale až za cíl. Díky cílovému spurtu totiž cyklokrosaři projeli cílem velkou rychlostí a měli velký problém za cílem zabrzdit, protože místa na dojezd moc nebylo. Nys skončil dokonce na zemi.

Výsledky GvA Trofee Lille 5.2.2011. 

Videosestřih GvA Lille 5.2.2011. 

Záznam posledního kola GvA Lille 5.2.2011. 

Zdeňkův komentář. 

Průběžné pořadí GvA Trofee. 

Minulý závod. 

Další závod – neděle 6.2.2011. 

Jak se stát členem Fan klubu Zdeňka Štybara? 

Internetové stránky Zdeňka Štybara. 

Autor: Ing. Josef Hrábek #ZŠ#