Štybar v GvA spurtoval o vítězství

Druhý závod série GvA Trofee se jel v neděli 6.11.2011 …

v belgickém Ronse pod názvem GP Mario De Clercq. Pro Zdeňka to byl čtvrtý závod v osmi dnech (Zonhoven 4., Oudenaarde 3., Dottenijs 2.), přičemž včera v Dottenijs nejel Pauwels s Nysem.

Zdeněk si po startu udržel pozici v první řadě a do terénu najížděl kolem třetího místa. Protože tempo nebylo příliš velké, o únik se pokusil Klaas Vantornout, za ním se s 6″ ztrátou pustil Štybar s Meeusenem. Na konci prvního kola se ale všichni sjeli.

V cíli druhého kola byla sprinterská bodovací soutěž, Zdeněk celé kolo odtáhl a v jeho závěru před sjezdem k cílové rovince přepustil vedoucí pozici, aby jí pak ve spurtu o 3 body opět získal. Dva body získal Sven Nys a jeden Kevin Pauwels.

Ve třetím kole šel dopředu Sven Nys, roztrhal startovní pole, aby následně zpomalil, což akceptovali všichni vyjma Barta Aernoutse, který si velice rychle vybudoval 13″ náskok na čele závodu. Ve čtvrtém kole se rozjel Štybar, s ním se udržel jen Tom Meeusen, Klaas Vantornout a Kevin Pauwels. Za nimi zhruba s 10″ jel Sven Nys a Niels Albert.

V pátém kole začal udávat tempo Kevin Pauwels, z vedoucí skupiny nejdříve odpadl Bart Aernouts a nedlouho po něm i Tom Meeusen a Klaas Vantornout, s Pauwelsem se udržel jen Zdeněk Štybar. Oba pak vzorně spolupracovali a nedali šanci Nielsu Albertovi, který se je vydal stíhat.

Ani jednomu z vedoucí dvojice se už nepodařilo odjet a zdálo se, že rozhodne až cílový spurt. Zdeněk pustil v závěru Kevina dopředu a chtěl zřejmě zopakovat taktiku z druhého kola, ale Kevin mu ještě v terénu těsně před sjezdem do cílové rovinky neočekávaně cuknul, získal několik málo metrů, ale i to stačilo, aby neměl ve spurtu Zdeňka v háku a nedal mu tak šanci ho přespurtovat.

Zdeněk se odlétá připravovat opět za teplem na Mallorku, kde si na zimu pronajal bungalov, aby si tam mohl nechat kompletní vybavení a mohl létat nalehko.

Výsledky muži GvA Trofee Ronse 6.11.2011:
1. Kevin Pauwels 1:01:12 
2. Zdeněk Štybar +1″ 
3. Niels Albert +20″ 
4. Tom Meeusen +53″ 
5. Klaas Vantornout +1’01“ 
6. Bart Aernouts +1’11“ 
7. Sven Nys +1’39“ 
8. Marcel Meisen +1’44“ 
9. Joeri Adams +1’51“ 

Výsledky GvA Trofee Ronse 6.11.2011.

Videozáznam posledního kola.

Průběžné pořadí GvA Trofee.

Minulý závod.

Jak se stát členem Fan klubu Zdeňka Štybara?

Internetové stránky Zdeňka Štybara.

Autor: Ing. Josef Hrábek #ZŠ#