Štybar v Superprestige s nedoléčeným kolenem

V sobotu večer po závodě GvA Trofee …

Zdeňka přeci jenom nedoléčené koleno bolelo, nicméně v neděli ráno bylo lepší a Zdeněk se rozhodl, že k závodu nastoupí. Trať v belgickém Asper-Gavere byla poměrně suchá, takže se nemuselo běhat. 

Zdeněk vystartoval dobře a najížděl mezi prvními do terénu. První kolo jelo celé startovní pole pohromadě, ve druhém šel dopředu Albert a startovní pole roztrhal. Do třetího kola najížděla vedoucí pětičlenná skupina ve složení Nys, Albert Štybar, Pauwels a Vantornout už se slušným náskokem, do čtvrtého už s půl minutou. 

Ve čtvrtém kole nastoupil Nys a rychle si vybudoval 8″ náskok. V pátém kole odskočil a docvakl Nyse Albert a pak i Pauwels. Od Zdeňka se na chvilku odpoutal i Vantornout a v sedmém kole ho dojel i Wellens. Poslední tři jmenovaní se následně sjeli. Z vedoucí trojky naopak odpadl Albert, který dojel nakonec třetí. 

Vítězství pro sebe v závěrečném spurtu o pár centimetrů rozhodl Nys před Pauwelsem, Zdeněk dojel pátý, což mu bodově stačilo na udržení průběžného druhého místa v seriálu Superprestige, kdy na Nyse ztrácí 5 bodů a má 5 bodů k dobru na Alberta. 

Zdeněk se bude snažit v týdnu doléčit koleno, což znamená, že nebude moci trénovat tak, jak by potřeboval. Doufejme, že do příštího víkendu, kdy se jede v sobotu svěťák a v neděli Superprestige, bude Zdeněk úplně v pořádku. 

Výsledky Superprestige Asper-Gavere Belgie 21.11.2010:
1. Sven Nys (Belg.)
2. Kevin Pauwels (Belg.)
3. Niels Albert (Belg.)
4. Bart Wellens (Belg.)
5. Zdeněk Štybar 
6. Klaas Vantornout (Belg.)
7. Tom Meeusen (Belg.)
8. Bart Aernouts (Belg.)
9. Gerben de Knegt (Hol.)

19. Petr Dlask
22. Radomír Šimůnek

Výsledková listina Superprestige Asper-Gavere Belgie 21.11.2010. 

Videa a reakce Superprestige Asper-Gavere Belgie 21.11.2010. 

Celkové výsledky Superprestige 2010/2011. 

Minulý závod. 

Jak se stát členem Fan klubu Zdeňka Štybara? 

Odkaz na www stránky Zdeňka Štybara. 

Autor: Ing. Josef Hrábek #ZŠ#