Štybar vyhrál úvodní závod Superprestige

Zdeněk jel v neděli úvodní závod Superprestige …

v belgickém Ruddervoorde. V loňském roce se stal celkovým vítězem série závodů Superprestige, která je u nás známá nejen díky trojnásobnému vítězi Radkovi Šimůnkovi staršímu (1990-1991, 1991-1992 a 1994-1995), ale i díky tomu, že se 2x jela i v Plzni (1991 a 1994), kde vyhrál Danny De Bie, po kterém Radek Šimůnek pojmenoval na důkaz přátelství svého druhého syna. 

Na start se postavil vedle Svena Nyse, který před týdnem závod kvůli horku nedokončil i Niels Albert, který se na trať vrátil po zranění kolene. I tentokrát se jelo v necyklokrosově teplém slunečném počasí. Hned od startu se vrhl vpřed Niels Albert, takže do terénu najížděl na první pozici před Zdeňkem Štybarem a Svenem Nysem.

Nicméně Zdeněk hned od startu nasadil tempo, kterému stačil pouze Belgičan Bart Aernouts. Během prvního kola tato dvojice najela na stíhací skupinku téměř deset sekund a tento náskok si udržela i v kole druhém. Po třetím kole vedoucí dvojice měla už půlminutový náskok, který si udržovala až do předposledního kola.

Protože Zdeněk „tahal“ téměř celý závod, pustil Barta v předposledním kole před sebe. Ten si byl ale nejspíše vědom toho, že Zdeněk tímto způsobem před týdnem vyhrál, proto se rozhodl jet naplno, aby Zdeňka nenechal odpočinout. To se projevilo i náskoku před pronásledovateli, kdy kolo před cílem najednou vedoucí dvojice o tři čtvrtě minuty.

I když v předposledním kole vypadalo, že se Zdeněk Barta drží jen silou vůle, skutečnost byla jiná. Zdeněk v posledním kole opět zaútočil a sbíral na Barta vteřinku po vteřince a opět si dojel pro vítězství bez nutnosti spurtovat. Pro třetí místo si dojel Sven Nys, Niels Albert dojel sedmý.

Z našich dále dojel šestnáctý Martin Zlámalík, který v úvodu závodu hýřil aktivitou na čele stíhací skupinky. Dvacátý pak Radomír Šimůnek a devětadvacátý Petr Dlask. V U23 dojel Radek Polnický jedenáctý.

Výsledky Elite:
1. Zdeněk Štybar (CZE) 59’38“
2. Bart Aernouts (BEL) +5″
3. Sven Nys (BEL] +47″
4. Steve Chainel (Fra) +48″ 
5. Bart Wellens (BEL] +54″
6. Sven Vanthourenhout (BEL) +59″
7. Niels Albert (BEL) +1’02“
8. Kevin Pauwels (BEL) +1’22“
9. Klaas Vantornout (BEL)
10. Tom Meeusen (BEL)
11. Enrico Franzoi (Ita) 
12. Dieter Vanthourenhout (BEL)
14. Rob Peeters (BEL)
15. Jonathan Page (USA)
16. Martin Zlámalík (CZE) +1’57“

20. Radomír Šimůnek (CZE) +2’55“
29. Petr Dlask (CZE) +3’22“

Výsledky všech kategorií – Ruddervoorde 10.10.2010 Superprestige. 

Video – poslední kolo Ruddervoorde 10.10.2010 Superprestige.

Zdeňkův komentář.

Minulý závod Zdeňka Štybara. 

Jak se stát členem Fan klubu Zdeňka Štybara? 

Odkaz na www stránky Zdeňka Štybara.



Autor: Ing. Josef Hrábek #ZŠ#