Štybar vyhrál v neděli i ve švýcarském Badenu

Díky zranění bude muset vynechat nedělní závod v Kalmthoutu.

Zdeněk hned po závodě ve Stříbře odjel do Švýcarska, kde začínal svoje zahraniční angažmá, aby se v neděli zúčastnil krosu v Badenu. Tento závod ho díky defektu v jeho úvodu prověřil více, než čekal. I po výměně píchnutého kola se mu dle jeho slov nejelo moc dobře, takže v depu znovu měnil kolo.

Mezitím mu samozřejmě nejlepší poodjeli a tak měl co dělat, aby se dotáhl na čelo závodu. V závěru závodu nastoupil, poodjel a v klidu si dojel pro vítězství. Bohužel v průběhu závodu Zdeňkovi začalo otékat koleno v důsledku jeho kontaktu se zábranou po sobotním závodě ve Stříbře, kdy projížděl do stanu pro vítěze. Po prodělaném lékařském vyšetření se rozhodl nejet nedělní závod v belgickém Kalmthoutu, byť ho má „za barákem“.

Zdeněk měl po předcházejícím náročném krosovém tréninku na tento týden naplánován trochu odpočinkovější trénink. Začátkem příštího týdne se znovu podrobí lékařskému vyšetření, které rozhodne, co dál. Už příští neděli se totiž jede úvodní závod série Superprestige v belgickém Ruddervoorde.

Výsledky Süpercross Baden 25.9.2011:
1. Zdeněk Štybar 57:21
2. Francis Mourey (Fr.) +15″
3. Lukas Flückiger (Švýc.) +24″

Fotogalerie.

Stránky závodu.

Zdeňkův komentář.

Minulý závod.

Jak se stát členem Fan klubu Zdeňka Štybara?

Internetové stránky Zdeňka Štybara.

Autor: Ing. Josef Hrábek #ZŠ#