Štybar zahájil cyklokrosovou sezónu doma

Fanoušci Zdeňka Štybara si přivstali….

Na startu závodu Českého poháru v cyklokrosu Toi Toi Cup ve Stříbře nechyběl současný mistr světa v cyklokrosu Zdeněk Štybar, který tímto závodem zahájil i další cyklokrosovou sezónu 2011/2012. 

Právě domácí sportovec zaplnil stříbrský stadion, svého favorita přišli podpořit nejen členové fan klubu, ale také přátelé, spolužáci, učitelé a mnoho dalších návštěvníků ze Stříbra i dalších míst. Zdeněk byl spokojený. „Myslím, že to je hlavně také tím, že pořadatelé odvedli opravdu velký kus práce, vše měli dokonale zorganizované, a to jistě přispělo k vysoké návštěvnosti. Počasí přálo, i to tedy přilákalo více diváků,“ řekl skromně Zdeněk Štybar. Ráno prý ochutnal dovezené syrečky a trošku slivovice. „To přivezli známí právě na závody, já na to nejsem, ale ochutnal jsem,“ odpověděl na otázku podanou médii cyklokrosař s tím, že opravdu netuší, zda by ochutnávka mohla přispět k jeho vítězství. Před závodem však prý byl trochu nervózní. „Měl jsem kompletně nový materiál a úplně jinou trasu, takže nervozita byla na místě. Hlavně jsem ani zpočátku nevěděl, jak na tom jsem, koho mám za zády,“ usmíval se vítěz závodu. 

Pořadatelská služba uvítala i pomoc studentů z Obchodní akademie ve Stříbře. „Přišlo nás sem přes třicet a opravdu to nebylo jednoduché. Pomáhali jsme hlavně u přechodů u zábran, někteří lidé, zvláště ti starší, dost těžko chápali, když jsme je nechtěli pustit do trasy,“ řekla Kristýna Štejnová. „Hlídali jsme tedy u zábran, ale stihli jsme i fandit a z vítězství Štybara máme všichni radost,“ dodala studentka třetího ročníku. 

Fanoušci odcházeli domů unešení, řada z nich ale zůstala ještě po závodu na stadionu. „Já vzala svá tři vnoučata, všichni křičeli a volali Štyby go, Štyby go. Tříletý Dan si utíkal i pro podpis na čepici. Teď ji prý nebudeme ani prát, aby se podpis nezničil,“ smála se Blanka Bardová ze Stříbra. 

Zdeňka však hodnotily dívky, a to nejen po profesionální stránce. „Je to moc hezký kluk, hubený, vysoký, líbí se mi. Výborný cyklista, ten určitě bude vyhrávat pořád,“ myslí si třináctiletá Kateřina Švýcarská. 

Den před závodem se Zdeněk Štybar se sešel s dětmi na stadionu a projel s nimi svou trasu. Osobně pak každému dítěti věnoval pamětní medaili. Rodiče se ptali, bude se někdy Zdeněk věnovat trenértsví? „Ještě jsem o tom nepřemýšlel, nemám na to kvalifikaci, i když nějaké zkušenosti mám. Věnovat se dětem není jednoduché, ale musel jsem obdivovat jednoho chlapce, který celou tu trasu přes tři kilometry jel se mnou na odstrkovadle, sjel rokli, vlnovec, přeskákal překážky, byl jsem z něho úplně hotový, byl úžasný,“ ocenil tříletého chlapce. 

Po závodě se lidé bavili v areálu Baníku, zahrály jim kapely Lords a Coward.

http://www.denik.cz/ostatni_sport/cyklokrosar-stybar-zahajil-sezonu-vitezstvim-ve.html

Autor: Martina Sihelská #ZŠ#