Štybar zahájil silniční sezónu 2012 v Dunkerque

Oproti loňskému roku si o jedno místo celkově polepšil. …

Zdeněk po dovolené a společném ukončení cyklokrosové sezóny s FAN KLUBem v Sytně poblíž Stříbra odletěl na Malorku, kde se měsíc tvrdě připravoval na svůj první silniční závod této sezóny – 4 Jours de Dunkerque na severu Francie.

Hned v závěru první etapy z přístavního města Dunerque do Coquelles dlouhé 169 km se Zdeněk dostal do úniku desetičlenné skupiny, v níž na čele odvedl velký díl práce, aby si udržela náskok před pelotonem, cílem pak projel ve skupině jako poslední.

Ve druhé etapě z Berck sur Mer do Montreuil sur Mer dlouhé 180 kilometrů si Zdeněk zavzpomínal na cyklokros – kromě větru i pršelo a bylo chladno. Zdeněk rozjížděl spurt stájovému kolegovi a nakonec dojel na druhém místě.

Ve třetí etapě z Poperinge centre do Poperinge Reningelst dlouhé 178 km peloton začal pozdě stíhat únik šestičlenné skupiny a Zdeněk tak dojel v pelotonu na 41. místě se ztrátou přes minutu a půl.

Ve čtvrté královské etapě z Gravelines do Casselu dlouhé 183 kilometrů nasadil Zdeněk k trháku ve stoupání necelé 3 km před cílem a jeho tempu nikdo nestačil, takže Zdeněk projel cílem jako první.

V poslední deštivé etapě z Béthune do Dunkerque dlouhé 176 km Zdeněk už jenom jistil při společném dojezdu 21. místem celkové druhé místo, když se nenaskytla příležitost zaútočit na první místo vzdálené 43″.

Konečné pořadí:
1. Engoulvent (Fr./Saur – Sojasun)
2. ŠTYBAR (ČR/Omega Pharma-Quickstep) +42″
3. Degenkolb (Něm./Argos – Shimano) +45″
4. Betancur Gomez (Kol./Acqua & Sapone) +1’03“
5. Vöckler (Fr./Team Europcar) +1’05“

Videogalerie.

Zdeňkův komentář 1.

Zdeňkův komentář 2.

Zdeňkův komentář 3.

Zdeňkův komentář 4.

Zdeňkův komentář 5.

Stránky závodu.

Minulý závod.

Jak se stát členem Fan klubu Zdeňka Štybara?

Internetové stránky Zdeňka Štybara.

Autor: Ing. Josef Hrábek #ZŠ#