Štybarovi nevyšla ani nedělní Superprestige

Při závodě třiadvacítkářů pršelo, takže se jel …

v nizozemském Gietenu letos první cyklokros na blátě. To očividně vyhovovalo Robu Peetersovi, který hned od startu jel naplno v háku se Zdeňkem. Protože Kevin Pauwels neodstartoval dobře, snažil se jeho stájový kolega Klaas Vantornout dostihnout vedoucí dvojici, což se mu ještě během prvního kola podařilo. Protože na začátku druhého kola měla vedoucí trojice náskok již 12″, vydal se jí stíhat Sven Nys, v čemž mu svým pobytem na čele skupiny pomohl Vantornout čekající na Pauwelse.

Ve třetím kole Nys vedoucí trio docvakl, mezitím se na stíhací jízdu vydal i Kevin Pauwels, který se dotáhl v průběhu čtvrtého kola. První čtyři kola vedoucí skupinu tahal převážně Zdeněk, což mu ve větrném počasí značně ubíralo síly. Ani v dalších dvou kolech se nikdo na čelo pětičlenné skupiny moc nedral, takže i další dvě kola byl na špici vidět převážně Zdeněk. Když Zdeněk rezolutně poslal dopředu Pauwelse, tak ten na čele vydržel k depu, kde vyměnil kolo a zase se zařadil do závětří na konec skupiny.

Protože ve vedoucí skupině nikdo nechtěl jet první, začala se zezadu velmi rychle přibližovat trojice Meeusen, Aernouts a Šimůnek, která během pátého a šestého kola zmenšila 12″ náskok na 7″. V sedmém kole, tedy čtyři kola před cílem, měnili v depu kolo Štybar, Nys i Pauwels, čehož využil vepředu Vantornout k 6″ náskoku a vzadu Meeusen s Aernoutsem k docvaknutí se, což už se nepovedlo Radomíru Šimůnkovi.

Zdeněk se opět snažil o sjetí Vantornouta, Aernouts nasazenému tempu nestačil a začal ztrácet. Po dojetí Vantornouta tři kola před cílem nastoupil Nys a v háku s Pauwelsem se protáhli kolem Vantornouta, který zbytek jezdců utrhl. Byl to opět Zdeněk, který se na čele skupiny Vantornout, Meeusen a Peeters snažil v předposledním kole vedoucí dvojici dotáhnout, ale marně, jejich náskok naopak narůstal.

V posledním kole začali Nys s Pauwelsem taktizovat, hlídali se navzájem a nikdo nechtěl jet. Toho využil od druhého kola se ve vedoucí skupině vezoucí Rob Peeters, odpoutal se od ostatních a rychle se k vedoucí dvojici přibližoval, aby jí na začátku cílové rovinky docvakl, ale na víc už neměl sílu a dojel si pro třetí místo. Ve spurtu porazil Sven Nys Kevina Pauwelse. Zdeněk Štybar dojel totálně vyčerpaný šestý, Radomír Šimůnek pak osmý.

V juniorech dojel Karel Pokorný jedenáctý, v třiadvacítkách Karel Hník devatenáctý a mezi ženami Pavla Havlíková devátá.

Výsledky Superprestige Gieten 27.11.2011:
1. Sven Nys 1:01:12 
2. Kevin Pauwels +0″ 
3. Rob Peeters +6″ 
4. Klaas Vantornout +16″ 
5. Tom Meeusen +18″ 
6. Zdeněk Štybar +22″ 
7. Bart Aernouts 56″ 
8. Radomír Šimůnek +1’14“ 
9. Dieter Vanthourenhout +1’21“ 

28. Martin Zlámalík 
31. David Kášek 
35. Vladimír Kyzivát 

Zdeňkův komentář.

Výsledkové listiny muži Superprestige Gieten 27.11.2011.

Výsledková listina ženy Superprestige Gieten 27.11.2011.

Videosestřih – muži.

Videosestřih – ženy.

Videosestřih – U23.

Videosestřih – junioři.

Průběžné výsledky Superprestige 2011/2012.

Minulý závod Zdeňka Štybara.

Pojeďte na mistrovství ČR v cyklokrosu.

Jak se stát členem Fan klubu Zdeňka Štybara?

Odkaz na www stránky Zdeňka Štybara.

Autor: Ing. Josef Hrábek #ZŠ#