Štybarovi v GvA ve spurtu chybělo 30 cm

Třetí závod série GvA Trofee se jel v sobotu 19.11.2011 …

v v belgickém Hasseltu. Na start nenastoupil Niels Albert, který má po úterní kolizi se zrcátkem auta zlomeninu v zápěstí na ruce podobnou té, co měl letos Roman Kreuzinger. Albert bude nosit minimálně dva týdny sádru. Jeničkou v týmu BKCP-PowerPlus se tak stal Radomír Šimůnek, který navíc podepsal smlouvu s týmem i na rok 2012.

Opět se jelo za sucha na velice rychlé trati s četnými zákrutami a dvěma pískovišti.

Zdeněk vjížděl na konci startovní rovinky do zatáčky kolem pátého místa. Na čele závodu se během prvního kola postupně vystřídali Meeusen, Vantornout a Štybar, ale startovní pole se nepodařilo roztrhat. Ve druhém kole nezvládl skákat dvojici kmenů stromů Radomír Šimůnek a narazil předním kolem do druhého kmenu.

V cíli druhého kola byla sprinterská bodovací soutěž, kterou ve spurtu vyhrál Zdeněk a získal 3 body. Dva body získal Kevin Pauwels a jeden Sven Nys. Na čele závodu se vytvořila šestičlenná skupina Štybar, Pauwels, Nys, Meeusen, Vantornout a Vanthourenhout, která spolu vydržela víceméně až do sedmého kola závodu. Tři kola před koncem závodu se do vedoucí skupiny přiřítil Bart Aernouts, předjel Vantornouta, ale na dvojici kmenů napodobil Šimůnka a Vantornout padl přes jeho kolo.

Dvě kola před cílem z vedoucí skupiny odpadl i Vanthourenhout a zbylá čtveřice pospíchala do cíle. Zdeněk stejně jako při minulém závodě GvA přepustil v závěru posledního kola vedoucí pozici Kevinu Pauwelsovi, ale v cílové rovince mu ve spurtu na první místo pak chybělo cca 30 cm. Tom Meeusen zcela vyčerpán už cílovou rovinku vypustil, takže si Sven Nys v klidu dojel pro třetí místo.

Karel Hník dojel mezi třiadvacítkáři šestý.

Výsledky muži GvA Trofee Hasselt 19.11.2011:
1. Kevin Pauwels 59’39“ 
2. Zdeněk Štybar +0″ 
3. Sven Nys +1″ 
4. Tom Meeusen +10″ 
5. Dieter Vanthourenhout +28″ 
6. Klaas Vantornout +34″ 
7. Bart Aernouts +34″ 
8. Mariusz Gil +43″ 
9. Bart Wellens +55″ 

41. Martin Zlámalík
42. Radomír Šimůnek

Zdeňkův komentář.

Výsledky GvA Trofee Hasselt 19.11.2011.

Videozáznam – sestřih.

Videozáznam – poslední kolo.

Videozáznam – konec Šimůnkových nadějí.

Průběžné pořadí GvA Trofee.

Minulý závod.

Jak se stát členem Fan klubu Zdeňka Štybara?

Internetové stránky Zdeňka Štybara.

Autor: Ing. Josef Hrábek #ZŠ#