Tůr de Lužná 2016 s rekordní účastí

Uběhl čas a v sobotu 6. 8. 2016 proběhl další ročník …

cyklovyjížďky Tůr de Lužná.

Ráno vykukující sluníčko naznačovalo, že počasí by mohlo být opět příznivé. Už po deváté hodině se objevil první cyklista. Další na sebe nenechali dlouho čekat a po jedenácté hodině, kdy byl plánovaný start, se jejich počet zastavil na číslovce 209.

I tentokrát byly připraveny tři trasy. Nejkratší desetikilometrová pro ty nejmenší. Střední měla 22 km a byla vedena v okolí Labutě a Nového Sedliště, třetí a poslední navazovala na střední trasu a procházela lesy v okolí Čečkovic a Skviřína. Po návratu do Lužné se při občerstvení, losovalo pár drobností v tombole a jak to u těchto akcí bývá zvykem, povídalo se o zážitcích z cesty.

Letos bylo připraveno na zkoušku jedno překvapení. Proběhla dražba upraveného kola, na kterém byla do rámu vmontovaná krabička s různými pro cyklisty velmi důležitými a nepostradatelnými předměty, od toaletního papíru a papírové kapesníky, přes bonbóny až po doutníky a „placatici na dezinfekci“. Částka utržená v této dražbě bude společně s vybranou sumou ze startovného věnována nevidomému Davídkovi na nákup speciálních učebních pomůcek.

I když během vyjížďky došlo k několika technickým problémům a pár drobnějším úrazům, věříme, že za rok se první srpnovou sobotu opět v hojném počtu sejdeme.

Na závěr bychom chtěli poděkovat všem, kteří nám poskytli finanční a materiální pomoc. Velké poděkování ale patří také všem těm, kteří pomohli s uspořádáním a organizováním celé akce.

Pozvánka na akci.

Příští akce: Fans Tour Štybar 2016.

Autor: Petr Pich #ZŠ#