Velocipedista Josef Zimovčák startoval ze Stříbra

do Aše. Doprovázeli ho členové Fanklubu Zdeňka Štybara, děti z DDM Stříbro a další cyklisté. …

Sobotní program Stříbrských slavností zahájila v 9:00 akce na podporu onkologicky nemocných dětí. Její tváří je pan Josef Zimovčák, velocipedista na historickém vysokém kole, kterého stříbrské děti a studenti již znají z besed na jejich školách, ve kterých je seznámil s Cyklotour na podporu onkologicky nemocným dětem.

Charitativní projekt mohli přítomní podpořit zakoupením propagačních předmětů nebo jen symbolicky aktivní účastí na jízdě s panem Zimovčákem. Toho využili nejen členové Fanklubu Zdeňka Štybara a děti z DDM Stříbro, ale i další cyklisté.

Bohužel mezi nimi nebyl ze zdravotních důvodů pan profesor Pafko, čestný člen Fanklubu Zdeňka Štybara a v předchozích letech i člen pelotonu. Proto přišel pana Zimovčáka pozdravit alespoň včera při dojezdu do Plzně.

Jak sdělil přítomným radní Bc. Lukeš, Rada města Stříbra schválila nadačnímu fondu „Na kole dětem“ finanční dar ve výši 10.000 Kč, za což Město Stříbro obdrželo od pana Zimovčáka certifikát který převzal právě Bc. Lukeš.

Počasí více než přálo, nad Černošínem se teploměr na sluníčku vyšplhal již na 26  °C a neúnavně šplhal výš. Nicméně jak daleko a kam až chtěl kdo s panem Zimovčákem jet,  si každý rozhodl sám.

Fotogalerie.

Videogalerie.

Na kole detem 2012 – více o charitativním projektu včetně reportáže a fotografií ze Stříbra.

Autor: Ing. Josef Hrábek #ZŠ#