Memoriál Radomíra Šimůnka v Táboře

O svátku 28. října 2010 jeli Elite muži cyklokrosový závod …

I.kategorie UCI v Táboře jako memoriál Radomíra Šimůnka staršího, který letos v srpnu zemřel. Před tímto závodem se jeli ostatní kategorie v rámci Českého národního cyklokrosového poháru.

Na závod nedorazila celá cyklokrosová špička, která byla v neděli v Plzni, protože se ve středu konala v belgické televizi show, na které musela být díky smluvním povinnostem celá světová cyklokrosová špička. A ne všem se chtělo vracet ve čtvrtek zpět do ČR. Zdeněk po závodě řekl, že se z televize dostal do postele v jednu hodinu ráno a v pět už zase vstával na letadlo.

Nicméně i tak se pořadatelům podařilo dostat na start kvalitní zahraniční závodníky včetně Nielse Alberta, který jezdí s Radkem Šimůnkem za stejnou stáj. Těsně před startem se uskutečnil pietní akt, při kterém byly připomenuty úspěchy a osobnost zemřelého Radomíra Šimůnka staršího, promluvila jeho pozůstalá manželka Jana i syn Dany. Památka Radka Šimůnka staršího byla poté uctěna minutou ticha.

Hned od startu vyrazil vpřed obrovsky namotivovaný Radomír Šimůnek a za ním Němec Christoph Pfingsten, který vyhrál závod Českého poháru v Uničově. Tato dobře spolupracující dvojice nakonec v půlminutovém úniku jezdila až do posledního kola spolu.

Za nimi se utvořila na pevném rychlém povrchu za slunečného podzimního počasí dvanáctičlenná skupina se všemi ostatními favority, ze které v předposledním kole vystartovali Štybar s Albertem, ale když jejich nástup zachytili Francouz Chainel se Zlámalíkem, tak se skupina opět sjela.

V posledním kole jel Radek Šimůnek naplno a získal na Pfingstena nepatrný náskok, který si udržel až do cíle, třetí dojel Francouz Chainel před Štybarem a Albertem.

Výsledky Tábor 28.10.2010:
1. Radomír Šimůnek 1:03:05
2. Christoph Pfingsten (Něm.) +2″
3. Steve Chainel (Fr.) +11″
4. Zdeněk Štybar +12″
5. Niels Albert (Belg.) +18″
6. Pirmin Lang (Švýc.) +19″
7. Ondřej Bambula +20″
8. Christian Heule (Švýc.) +22″
9. Marcel Wildhaber (Švýc.) +26″
10. Martin Zlámalík +27″

Zdeňkův kalendář závodů v ČR:
08.01.2011 Mistrovství České republiky v cyklokrosu, Hlinsko.

Fotogalerie Tábor.

Zdeňkův komentář.

Záznam ČT4 Sport.

Minulý závod.

Příští závod.

Stránky FAN KLUBu Zdeňka Štybara.

Stránky Zdeňka Štybara.

Autor: Ing. Josef Hrábek #ZŠ#