Štybar vyhrál Škoda Cycling Challenge

První ročník závodu Škoda Cycling Challenge se stal kořistí …

Zdeňka Štybara, který si v něm chtěl otestovat, jak na tom je po tvrdé cyklokrosové přípravě, jejíž součástí byl i vysokohorský trénink v Livignu.

Závod se jel v neděli 18. 9. 2011 na dvě kola o délce 35 km se startem a cílem v Praze Modřanech. V okruhu byly tři kopce a s ohledem na celkovou délku 70 km se jelo samozřejmě dost ostře. Zdeněk, poučen z Mistrovství ČR, nechtěl jít do přímé konfrontace se sprintery a rozhodl se proto čelo závodu roztrhat a sprintery utrhnout.

To se dařilo, čelo závodu se postupně zmenšovalo, až v něm vedle Zdeňka zůstal čerstvý mistr světa v cross country horských kol Jaroslav Kulhavý a mistr světa 2007 na dráze Alois Kaňkovský, díky kterému Zdeňkovi nezbylo nic jiného než necelé dva kilometry před cílem znovu nastoupit a poodjet do bezpečné minimální vzdálenosti, která už mu zajistila vítězství v závodě. Na čtvrtém místě přivedl stíhací skupinu s 50″ ztrátou František Raboň, od 1.1.2012 Zdeňkův kolega v novém Quick Stepu, zatím pracovně nazývaném „Omega Pharma – Quick Step“.

Poslední testovací závod před úvodem cyklokrosové sezóny Zdeňkovi vyšel, což je tou nejlepší pozvánkou na sobotní závod domů do jeho rodného Stříbra. Výsledková listina je pod článkem.

Stránky závodu.

Záznam na ČT4 Sport.

Minulý závod.

Cyklokrosový závod ve Stříbře 24. 9. 2011.

Jízda dětí s mistrem světa Zdeňkem Štybarem 23. 9. 2011.

Kupte si čepici nebo tričko „Fanoušek Zdeňka Štybara“.

Kupte si reklamu na Českém poháru 2011 ve Stříbře.

Jak se stát členem Fan klubu Zdeňka Štybara?

Internetové stránky Zdeňka Štybara.

Autor: Ing. Josef Hrábek #ZŠ#