Jízda dětí s mistrem světa Zdeňkem Štybarem

na trati sobotního závodu ČP v cyklokrosu ve Stříbře. …

Na páteční odpoledne připravili členové fanklubu a fanoušci Zdeňka Štybara již potřetí setkání dětí se Zdeňkem Štybarem, podruhé v duhovém trikotu mistra světa. I krásné slunečné počasí vybízelo k účasti na akci. Na trať se Zdeňkem se vydalo přes šedesát dětí, celkový počet byl někde kolem osmdesáti.

Trať vyjma silnice již byla postavená, takže Zdeněk mohl s dětmi jet po vytýčené trati. První zastávka byla u vlnovce, kde Zdeněk dětem předváděl, jak se terénní vlny bezpečně přejíždí. Děti si je pak pod Zdeňkovým dohledem projely tam i zpátky.

Další zastávka byla u rokle a protože se Zdeňkem jeli i ti nejmenší a to dokonce i na „odstrkovadle“ , rozhodl Zdeněk, že rokli pojedou obráceně, tady z menšího kopečka dolů a do většího kolo tlačit nebo kdo to zvládl, tak vynést. I tak měli dospělí členové doprovodu plné ruce práce, aby děti bezpečně rokli zvládli. Objevil se i první defekt, se kterým si Zdeňkův belgický „servisman“ hravě poradil.

S ohledem na teplo a délku trati přes 3 km Zdeněk už další sjezd do parku vynechal a dojel s dětmi až na stadion, kde musely překonat dvojici překážek. Zdeněk jim následně ukázal, jak se překážky nechají za jízdy přeskočit.

Následoval dojezd do cíle a každý účastník obdržel přímo od Zdeňka zlatou pamětní medaili a závěrečným společným fotem byla celá akce ukončená. Děti byly spokojeně unaveny a večer asi brzy usnuly.

Fotogalerie.

Video.

Minulý závod.

Jak se stát členem Fan klubu Zdeňka Štybara?

Internetové stránky Zdeňka Štybara.

Autor: Ing. Josef Hrábek #ZŠ#