Štybar v prvním závodě po zranění šestý

Zdeněk absolvoval první závod Superprestige 2011/2012. …

Cyklokrosová série Superprestige zahájila novou sezónu v belgickém Ruddervoorde. Zdeněk po zranění kolene z před čtrnácti dny nejdříve týden stál, a když mu lékaři povolili minulou neděli trénovat v teple, tak odletěl na Malorku.

Zdeněk odstartoval tak, jak ho známe, a na prvním místě najížděl do terénu. Na rozbahněné trati udržoval vysoké tempo a spolu s Francouzem Stevem Chainelem se na pár vteřin vzdálili zbytku startovního pole, které se díky vysokému nasazenému tempu dvojice na čele a díky velice technicky náročnému terénu velice rychle natáhlo a začalo se trhat na jednotlivé skupinky.

Po dvou kolech se Zdeňka neudržel ani Chainel a Zdeněk zůstal na čele sám s náskokem cca 6″ před stíhací skupinou vedenou Nielsem Albertem, do které se snažil dotáhnout Sven Nys, kterému hned v prvním kole spadl řetěz. Po problémech Alberta, který zbrzdil celou skupinu až na Belgičana Barta Aernoutse. Ten nasadil ihned k tak mohutnému trháku, že ve třetím kole dojel i Zdeňka.

Dlouho spolu ale nejezdili, protože ve čtvrtém kole měl problém s kolem i Zdeněk a než si dojel do depa vyměnit kolo, tak se propadl do stíhací skupiny. Ihned po výměně kola se mu navíc nepovedlo projet písčitý úsek, musel z kola a ztratil další cenné vteřiny. Ztrátu na Alberta, který se mezitím začal odpoutávat od stíhací skupiny, se Zdeněk snažil stáhnout riskantní jízdou, která ale skončila pádem, což definitivně umožnilo Albertovi odjet.

Zdeněk pak už zůstal ve stíhací skupině, která se s blížícím se koncem závodu nakonec také ještě roztrhala a dojel na šestém místě. Albert nejenže Barta Aernoutse dojel, ale časem mu stihl i odjet a v klidu si dojel pro vítězství. Třetí dojel nedaleko svého domu Klaas Vantornout.

Výsledky Superprestige Ruddervoorde 9.10.2011:
01. Niels Albert in 1:01:44 
02. Bart Aernouts +6″ 
03. Klaas Vantornout +23″ 
04. Sven Nys +35″ 
05. Bart Wellens +41″ 
06. Zdeněk Štybar +47″ 
07. Tom Meeusen +51″ 
08. Sven Vanthourenhout +54″ 
09. Steve Chainel +1’04“ 
10. Dieter Vanthourenhout +1’40“ 
11. Jim Aernouts +1’51“ 
12. Thijs van Amerongen +1’57“ 
13. Kevin Pauwels +2’25“ 
14. Vincent Baestaens +2’43“ 
15. Rob Peeters +2’51“ 
… 
28. Jiří Polnický +6’15“ 

Zdeňkův komentář. 

Výsledková listina Superprestige Ruddervoorde 9.10.2011. 

Video – sestřih. 

Další videa a sestřhy. 

Minulý závod Zdeňka Štybara. 

Jak se stát členem Fan klubu Zdeňka Štybara? 

Odkaz na www stránky Zdeňka Štybara. 

Autor: Ing. Josef Hrábek #ZŠ#