Štybar se vrátil z Mallorky ve velkém stylu

Zdeněk předvedl, že i cyklokrosařům může jít „pěna od huby“. …

Závod v belgickém Hamme-Zogge svědčil českým reprezentantům Štybarovi a Šimůnkovi, kteří se hned od startu usadili na předních pozicích. Po nájezdu do terénu šel razantně dopředu Zdeněk a s Pauwelsem v háku roztáhl celé startovní pole do dlouhého vlnícího se hada. Zdeněk si svoje soupeře vyzkoušel a pak zvolnil, takže v druhém kole se startovní pole zase sjelo.

To se opakovalo i v dalších kolech, kdy se na čele střídali favorité. Ovšem v polovině závodu Zdeněk nastoupil tak razantně, že jeho nástup nikdo nezachytil a Zdeněk držel zvýšené tempo, dokud se jeho náskok nevyšplhal na půl minuty a ten si pak s přehledem držel až do cíle.

Tři kola před cílem se za Zdeňkem vydal Albert s Nysem, ale když výsledkem jejich snažení bylo, že Zdeňka stáhli za jedno kolo pouze o 4″ vteřiny, tak zvolnili. Toho využil Kevin Pauwels, který je docvakl. V posledním kole začal Nys stupňovat tempo, udržel se ho pouze Pauwels a Albert začal odpadat. Nys pustil Pauwelse na konec závodu dopředu a rozdal si to s ním o pár centimetrů neúspěšně ve spurtu. Pro pěkné páté místo si dojel Radomír Šimůnek, když si na v cílové rovince pohlídal Barta Aernoutse.

Ještě doplním, že v sobotu si pro druhé místo za Katherine Compton v americké Louisville v Kentucky v rámci série „USGP of Cyclocross“ dojela naše Katka Nashová.

Výsledky Superprestige Hamme-Zogge 13.11.2011:
1. Zdeněk Štybar 1:04:20
2. Kevin Pauwels +9″
3. Sven Nys +9″
4. Niels Albert +31″
5. Radomír Šimůnek +33″
6. Bart Aernouts +33″
7. Bart Wellens +41″
8. Mariusz Gil +41″
9. Tom Meeusen +41″
… 
25. Jiří Polnický 
27. Martin Zlámalík 

Výsledková listina Superprestige Hamme-Zogge 13.11.2011.

Videosestřih.

Zdeňkův komentář.

Průběžné výsledky Superprestige 2011/2012.

Minulý závod Zdeňka Štybara.

Jak se stát členem Fan klubu Zdeňka Štybara?

Odkaz na www stránky Zdeňka Štybara.

Autor: Ing. Josef Hrábek #ZŠ#