Štybar i v neděli na bedně v Superprestige

I v neděli se jelo na suchém, tvrdém a rychlém povrchu. …

Po sobotním závodě GvA se hned v neděli jel další závod série Superprestige v belgickém Asper-Gavere. Od začátku závodu o sobě nechávali vědět i čeští jezdci Štybar, Šimůnek a Zlámalík, který se ale postupně z vedoucí pozice v prvním kole začal propadat.

Zdeněk od začátku závodu jezdil kolem pátého místa, aby měl pod kontrolou čelo závodu, Radek jezdil kolem desátého místa. Ve čtvrtém kole do dlouhého táhlého kopce vystřelil Nys se Zdeňkem v háku a rychle si udělali 5″ náskok. Aby tito dva odjeli, nemohl dopustit Pauwelsův stájový kolega Klaas Vantornout a proto se za nimi ostře vydal pro změnu v háku s Tomem Meeusenem a s menším odstupem i s Bartem Aernoutsem. Když se tato pětice sjela, došlo ke zvolnění tempa, což mělo za následek, že zase jela pohromadě zhruba dvacetičlenné vedoucí skupina.

V osmém kole pro změnu zaútočil Zdeněk, ale udržel se ho Vantornout a Meeusen a velice rychle se na ně dotáhl Nys a Pauwels, který do té doby šetřil síly vzadu. V devátém kole pro změnu zaútočil Nys, ale když se mu nepovedlo odjet, zvolnil a v tom okamžiku zaspurtoval Pauwels a protože nikdo nechtěl jet, rychle si vybudoval dostatečný náskok, který si pohlídal až do cíle.

Skupina za Pauwelsem začala taktizovat, což umožnilo, aby je zezadu docvakla další skupina s Bartem Wellensem, který se na konci předposledního kola pokusil o trhák a dlouho to vypadalo, že mu jeho náskok na druhé místo bude stačit. Pak ale začal tahat Zdeněk a Wellensům náskok se rozplynul. Bohužel Zdeňkovi chyběli síly, které vydal na stáhnutí Wellense ve spurtu o druhé místo, který prohrál s Tomem Meeusenem.

V třadvacítkářích zopakoval Karel Hník šesté místo ze soboty, v ženách Pavla Havlíková dojela pátá.

Výsledky Superprestige Asper-Gavere 20.11.2011:
1. Kevin Pauwels 1:02:05 
2. Tom Meeusen +32″
3. Zdeněk Štybar +32″
4. Bart Aernouts +36″
5. Sven Nys +38″
6. Klaas Vantornout +40″ 
7. Bart Wellens +51″ 
8. Radomír Šimůnek +51″
9. Joeri Adams +51″

19. Jiří Polnický 
31. Martin Zlámalík 

Zdeňkův komentář.

Výsledková listina Superprestige Asper-Gavere 20.11.2011.

Videosestřih – muži.

Videosestřih – ženy.

Videosestřih – U23.

Průběžné výsledky Superprestige 2011/2012.

Minulý závod Zdeňka Štybara.

Jak se stát členem Fan klubu Zdeňka Štybara?

Odkaz na www stránky Zdeňka Štybara.

Autor: Ing. Josef Hrábek #ZŠ#